Door vijf vragen te stellen beschouwen we kort voor met een speler of trainer op de eerstvolgende wedstrijd van zijn club. Lars Rauws mag deze week de antwoorden geven op de vragen. De hardwerkende middenvelder van FC Lisse staat aan de vooravond van één van zijn belangrijkste duels uit zijn nog vrij jonge carriere: het nacompetitie duel tegen Staphorst. Rauws beleeft een prima seizoen, maar vindt die pas echt geslaagd als Lisse zich ook handhaaft. En daar heeft de Lisser alles voor over. Hij vliegt ervoor terug van zijn vakantie.

Hallo Lars. Hoe zit dat nou? Een kortere vakantie in verband met het voetbal?
,,Nou de officiële nacompetitie was in eerste instantie door de KNVB ingepland op 21 en 28 mei. Ik had mijn vakantie al geboekt op 29 mei. Ik ben zondag ook op vakantie gegaan maar donderdag weer terug gevlogen. Ik wil komende zaterdag gewoon spelen! Ik ben een voetballiefhebber. Tickets zijn relatief goedkoop nu hoor. Ik wil dit seizoen op een mooie manier afsluiten. Zaterdagavond vlieg ik dan gelijk weer terug. Hopelijk met een goed gevoel.”

Hoe groot schat jij de kansen op dat goede gevoel en dus een overwinning voor FC Lisse tegen Staphorst?
,,Nog steeds groter dan die van Staphorst. Als wij ons eigen spel spelen en niet meegaan in dat van hun, dan winnen we gewoon. Het enige wat ze in Staphorst deden was de lange bal spelen en hopen op goede bijsluiting. Het is ook een fysieke ploeg. FC Lisse hoort in de Derde Divisie. Met alle respect, Staphorst heeft daar voetballend niks te zoeken.”

Voor de nacompetitie hadden jullie nog een best een aardige reeks. Gaat dat jullie helpen om ook met Staphorst af te rekenen?
,,Je begint altijd beter in de nacompetitie als je de duels daarvoor ook goed hebt gespeeld. We speelden thuis tegen Scheveningen echt prima. Dat is een degelijke ploeg. Natuurlijk hoopten we op handhaving in de competitie. Een snelle goal zou ons tegen Staphorst in ieder geval goed kunnen helpen.

Met Robert van Boxel, Kevin Winter en ook bijvoorbeeld Tom Zoontjes hebben jullie ervaren jongens in het elftal. Hoe belangrijk zijn die voor zo’n wedstrijd als tegen Staphorst.
,,Dat helpt zeker mee We weten dat er druk op dit duel staat. Deze jongens hebben het nodige meegemaakt. Dat merkten we ook in Staphorst. Bij die tegengoal waren zij het die zeiden dat we rustig moesten blijven. Ook tijdens de training laten ze van zich horen. Nu aan ons de taak om het zaterdag voor eigen publiek af te maken.”

Nog één ding. Hoewel het voor FC Lisse geen fantastisch seizoen is, presteer je zelf wel prima en constant. Kijk je met een goed gevoel terug op dit seizoen?
,,Voor mij persoonlijk is het inderdaad een goed seizoen. Ik heb mezelf vast in de basis weten te spelen. Daarnaast vind ik dat ik dit seizoen wel een goede ontwikkeling heb kunnen maken. Ook geen blessures gehad. Maar mijn seizoen is pas echt geslaagd als ook FC Lisse zich tegen Staphorst heeft gehandhaafd.

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO