Maikey Parami had iets meer verwacht van zijn eerste weken bij Rijnsburgse Boys. Maar klagen doet hij niet. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van VVSB. Hij wacht alleen nog op zijn eerste officiële basisplek op Sportpark Middelmors. Misschien gebeurt het tegen AFC, komende zaterdag.

Had je gehoopt op een andere start bij Rijnsburgse Boys?
,,Nou ja, ik speel nog niet veel in de competitie. Daar baal ik wel van. Het is ook gewoon even wennen. Bij mijn vorige clubs heb ik veel in de basis gespeeld. Maar je weet dat wanneer je naar een nieuwe club gaat, je gewoon weer op nul begint.”

,,Ik moet nu gaan strijden voor m’n plekje. Afgelopen week heb ik in het oefenduel tegen Voorschoten ’97 (10-0) twee goals gemaakt en twee assists gegeven. Het is wel lekker om negentig minuten te hebben gemaakt. Je moet als speler toch je energie ergens in kwijt als je daarvoor op zaterdag negentig minuten op de bank hebt gezeten.”

Wat is je eerste indruk van Rijnsburgse Boys?
,,Het bevalt goed. Ik kan lekker mijn eigen ding doen en woon ook in de buurt van de club. Ik kan het goed vinden met de mensen; het bestuur, de supporters en de selectie. Er hangt een goede sfeer en alles is goed geregeld.”

,,Ook de selectie is goed. Er is bijvoorbeeld veel keuze voorin. Het ligt aan de trainer wie hij opstelt. Ik moet het hem moeilijk maken.”

Trek je veel op met Giovialli Serbony, je oud-teammaat bij VVSB?
,,Dat valt wel mee. Dat komt omdat de rest van de selectie ook gewoon aardige gasten zijn. Fijne jongens. Wel heftig afgelopen week van Marciano Aalders. Die raakte betrokken bij een scooterongeluk. Erg ongelukkig voor die jongen. Hij stond net in de basis.”

Zaterdag spelen jullie tegen AFC. Voor jou een oude bekende uit je tijd bij VVSB. Doe je nog wat met die extra informatie? Praat je bijvoorbeeld over AFC met je trainer?
,,Het is leuk om AFC weer te treffen, ja. Ik vind dat ze elk jaar wel een goed team hebben met goede spelers. Koen Bosma ken ik bijvoorbeeld nog wel persoonlijk. Hij ging net naar het buitenland toen ik daar twee maanden zat ongeveer.”

,,Verder bespreek ik AFC niet speciaal met de trainer, ofzo. Wij spelen thuis en gaan daar uit van ons eigen spel. We gaan ons niet aanpassen aan de tegenstander.”

Een paar weken geleden zag ik je weer eens bij Fox Sports voor de loting van de KNVB-beker. Blijft dat leuk?
,,Haha, jahoor! Het ging alleen wel echt op het allerlaatste moment. Ik werd een dag van te voren uitgenodigd om bij de loting aanwezig te zijn. Ik blijf het wel leuk vinden dit soort uitnodigingen. Er stonden daar toch weer een paar bekende Nederlanders en oud-profvoetballers.”

,,En dat allemaal door die goal tegen FC Den Bosch en de halve finale met VVSB in de KNVB-beker. Wat kan je hele leven veranderen door één balcontact hè?”

,,Tja en toen kwam Heracles Almelo uit de koker. Dat is geen kleine ploeg zeg. Ik had liever Quick Boys geloot. Dat had ik heel erg tof gevonden, een streekderby. Maar misschien kunnen we stunten tegen Heracles Almelo. Ik heb er ervaring mee. Dus als het 2-2 staat in de slotfase dan moeten alle ballen maar op Maikey.”

Archieffoto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)