Door vijf vragen te stellen beschouwen we kort voor met een speler of trainer op de eerstvolgende wedstrijd van zijn club. Deze week is het de beurt aan Mark de Vries, nu nog doelman bij FC Lisse. Volgend seizoen staat hij onder de lat bij VV Katwijk. Daarom is de wedstrijd van komende zaterdag tussen zijn nieuwe club VV Katwijk en zijn huidige club FC Lisse voor hem extra speciaal.

Hallo Mark. Is het zaterdag een bijzondere pot voor jou?
,,Ja dat zal ik niet ontkennen. Als ik daar rond loop zal ik er wel even aan denken dat het mijn toekomstige club zal worden. Maar als ik éénmaal op het veld staat, telt er nog maar één ding en dat is FC Lisse. Katwijk wilde de top zeven halen dit seizoen, nou dat is nagenoeg gelukt. Wij wilden dat ook, maar goed, we weten hoe we er nu voorstaan. Sorry voor Katwijk, maar ik wil koste wat het kost dat Lisse wint. De beste manier om FC Lisse te verlaten is met lijfsbehoud.”

Hoe groot acht je de kans op een overwinning voor FC Lisse?
,,Katwijk is de koploper en draaien een goed seizoen. Misschien wel tegen de verwachting in, zo goed. Ze staan toch als promovendus bovenaan. Maar ze hebben er ook wel de kwaliteit voor. Voor ons is het vooral de taak om punten te sprokkelen. Daarbij zijn derby’s vaak rare potten.”

Dat zien we bijvoorbeeld aan jullie thuiswedstrijd tegen Katwijk. Jullie verliezen met 1-0, maar zijn zeker niet de mindere..
,,Nee dat klopt. We kregen in de tweede helft genoeg kansen op de 1-1 of zelfs meer. Ik kan me nog herinneren dat Atam Koroglu daarvoor even een paar wedstrijden in de luwte werd gehouden. Tegen ons stond hij er weer en hield hij alles tegen. Maar zo hebben we wel vaker wedstrijden gehad. Bijvoorbeeld de vorige competitieronde tegen Kozakken Boys. We speelden goed, maar verloren onterecht.”

Dan is het ook een kwestie van geluk?
,,Absoluut. Maar geluk is moeilijk af te dwingen. En geluk kan je niet kopen. Voetbal is een spel van fouten.”

Je hebt zelf ook geen gemakkelijke februarimaand achter de rug. Twee fouten van jou hebben Lisse ook punten gekost.
,,Nee dat klopt. Maar ik zie het niet als fouten, het was meer ongelukkig. Het hoort er bij. Ik weet zelf wat ik fout heb gedaan tijdens die wedstrijden. Maar je krijgt ook te maken met de pers of andere buitenstaanders. Er werd gezegd dat ik al te veel met Katwijk bezig was. Onzin! Het is heel makkelijk om het aan elkaar te verbinden als het nieuws net naar buiten is gekomen, alleen slaat het nergens op. Maar goed, daar word je sterker van. Tegen Capelle bijvoorbeeld word ik er met rood uitgestuurd omdat ik een doorgebroken speler neerhaal. We spelen daarna wel gelijk. Als ik het niet had gedaan dan hadden we misschien verloren. We zullen aan het einde van het seizoen zien hoe belangrijk het punt was. Maar als er dan na twee van die mindere wedstrijden ineens mijn familie en schoonfamilie bij worden gehaald door buitenstaanders, dan kan ik daar niet tegen. Dat doet echt pijn. Zij hebben niks met mijn spel te maken. Maar die periode hebben we afgesloten. We kijken lekker verder!”

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)