Trudy van den Berg

Van Nispen staat na twee achteréénvolgende zeges op een mooie tweede plek in de Derde Klasse A op de zondag. Vooral de klinkende overwinning van vorige week op Voorschoten ’97 (5-2) smaakt naar meer. Een kampioenschap misschien? Of is dat nog te vroeg zo aan het begin van het seizoen? Aanvaller en clubtopscorer Mike van Haaster weet antwoord.

Mike. Wat vind je van de competitiestart van Van Nispen? Jullie beginnen met twee zeges, daarna twee verliespartijen en vervolgens weer twee zeges.
,,We hebben eigenlijk niks te klagen met de tweede plek. De competitie is voor mijn gevoel wat zwakker geworden. Het is net de Vierde Klasse van een aantal jaar geleden. Daarom moeten wij zeker meedoen voor een periode.”

Is dat niet wat te voorzichtig? Waarom zou Van Nispen niet voor een kampioenschap kunnen gaan?
,,Ja, als het een keer kan, dan moet het dit jaar. Alleen SJZ staat nu nog boven ons, maar die hebben elk jaar wel hun mindere periode. Maar het is typisch Van Nispen om niet al te ambitieus te zijn. Daarnaast hebben we zelf niet zo’n hele brede selectie. Als wij last van blessures krijgen in het elftal, kan het nog best moeilijk gaan worden. Ik vind ons in verhouding wel beter voetballen dan vorig jaar. We zijn opbouwend een stuk sterker.”

,,Daarnaast gaat het met mij persoonlijk ook goed. Normaal ben ik altijd wat blessuregevoelig, zeker aan het begin van het seizoen, maar nu voel ik me topfit. Ik speelde eerst vanaf de zijkant en een beetje op de ’10’. Nu sta ik echt in de spits. Dat bevalt steeds beter. Omdat ik een vrije rol heb hoef ik niet mee te verdedigen en kan ik al m’n energie in de spitspositie stoppen.”

Je noemde SJZ net al. Zondag spelen jullie tegen die ploeg uit Zoetermeer. De nummer één tegen de nummer twee. Wat verwacht je er van?
,,Tegen SJZ zijn altijd rare wedstrijden met veel doelpunten en opstootjes. Ik hoop dat wij deze keer aan de goede kant van de streep zitten. Met een beetje geluk winnen we dit wel. We zijn in ieder geval de favoriet in deze huidige vorm als je het mij vraagt. Kijk ook maar naar de goal van Dick Verhoeven vorige week van een meter of veertig. Hij probeert het wel vaker van afstand en dat gaat niet altijd even goed. Ook nu riep een verdediger van ons: ‘Dick, doe nou niet’. Gelukkig deed hij het wel.”

Met vier goals ben je clubtopscorer. Daarnaast hoor ik mensen in de regio zeggen dat jij best een stapje hogerop kan. In het verleden scheen VVSB al eens interesse te hebben getoond. Ambieer je dat?
,,Nee, maar ik hoor het wel vaker. Ik hou van deze club, van mij hoeft een stapje hogerop niet. Mijn vrienden en familie voetballen hier ook. Maar goed, het is desalniettemin leuk om te horen. Vroeger ging dat verhaal wel vaker. Maar ik zat op school in Arnhem, dus een andere club kon ook helemaal niet. Nu ben ik net afgestudeerd en zou het zomaar kunnen dat ik in ‘de grote stad’ ga werken. Wie weet voetbal ik over een paar jaar helemaal niet meer in de Bollenstreek.”

,,Dat verhaal over VVSB is alweer drie jaar geleden. Dennis Meiland van Van Nispen vertelde toen dat VVSB naar mij had geïnformeerd. Maar toen zat ik dus nog op school. Het had helemaal geen zin gehad om naar een andere club te gaan.”

Laatste vraag. Vorig jaar verraste je ons met een schitterende grafische tekening van de selectie van Van Nispen. Wanneer kunnen we weer zoiets verwachten?
,,Haha! Nou voorlopig even niet. Misschien dat ik na een periodekampioenschap weer iets nieuws kan bedenken. Als we kampioen worden dan doe ik het zeker!”

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)