Door vijf vragen te stellen beschouwen we kort voor met een speler of trainer op de eerstvolgende wedstrijd van zijn club. Deze week stellen we een paar vragen aan Nigel Hardenberg. De rechtsbuiten speelt nu voor ODIN’59, maar heeft ook voetstappen liggen op sportpark Ter Specke. Daar keert hij zaterdag weer even terug als ODIN’59 het opneemt tegen FC Lisse.

Hallo Nigel. Een speciale wedstrijd voor jou?
,,Natuurlijk. Ik ben vorig jaar nog een paar keer op Ter Specke geweest en heb nog steeds wel contact met Justin Valk en Thierry Monteny van FC Lisse. Maar goed, verder is het een wedstrijd op zich, hè. Het zijn ‘goeie gozers’, maar als het fluitsignaal klinkt, dan is het oorlog, haha.”

Is er nog sprake van oud zeer ten opzichte van FC Lisse? Twee jaar geleden werd jouw contract daar niet verlengd.
,,Nee, dat valt wel mee, maar ik wil graag laten zien wat ik kan. Ik zal ultra-gefocust zijn om er een mooie wedstrijd van te maken.”

Je start bij ODIN’59 is veelbelovend, met twee goals in acht wedstrijden. Daarnaast gaat het ook goed met de club, jullie staan vierde. Hoe duid jij dit?
,,Het gaat zeker goed. Onze club moet het doen met een kleine begroting, zeker in vergelijking met andere clubs in de Derde Divisie. Dat we bovenin meedraaien is echt top, maar dat is niet eens ons einddoel. We wilden gaan voor handhaving, maar dat klinkt misschien wat raar, nu we vierde staan. Alleen denk ik nog niet dat de knopjes nu ineens omgaan bij ons hoor, dat we nu ineens wel voor de bovenste posities gaan voetballen. Ik bedoel, we zijn pas acht wedstrijden onderweg.”

Ligt het aan jullie spelopvatting dat jullie zo hoog staan? Ik lees overal dat jullie een prima counterploeg hebben.
,,Haha, ja dat zag ik ook. Meerdere clubs zeggen dat. Nou ja, het is wel zo dat we de tegenstander laten komen en als een goed blok staan. Dat betekent dat ik veel ruimte achter me heb liggen, maar in de omschakeling juist ook weer veel ruimte voor me. Ik word erg vrij gelaten om mijn eigen spel te spelen. Dat heb ik jaren gemist, vaak moest ik als rechtsbuiten stijf tegen de zijlijn voetballen. Dit bevalt me wel.”

Je hebt het naar je zin in Heemskerk zo te horen, Nigel..
,,Ja, het bevalt zeker goed. Die vrije rol is erg fijn. Daarnaast geeft de trainer mij ook zelfvertrouwen. En als rechtsbuiten heb ik nu twee goals gemaakt, dat voetbalt ook prettiger. Ik zit lekker in m’n vel.”

Archieffoto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Bewerken
Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)