"banner

Tijdens het interview zorgt Omar Mensah (Hillegom) dat hij nog wel zijn potjes Pro Evolution Soccer kan spelen. Het geeft een goed beeld van de relaxte en leuke persoonlijkheid van linksback van Hillegom.  Ondertussen is hij nog wel herstellende van een griep die hij eerder deze week opliep. Aanstaande zondag hoopt hij het met Hillegom op te kunnen nemen tegen Zeeburgia. Een belangrijke wedstrijd, want bij verlies van de Hillegommers verkleinen de Amsterdammers het gat tussen beide ploegen tot één punt. De hoofdstedelingen staan laatste, de ploeg van Stefan Teeken een plekje daarboven.

Hallo Omar! Je bent van origine een Ghanees. Waarom ben je naar Nederland gekomen?
„Ik heb dat eerlijk gezegd nog nooit aan mijn ouders gevraagd. Ik was zeven jaar toen ik naar Nederland vertrok, daarom ben ik er nooit zo mee bezig geweest. Op zo’n jonge leeftijd sloeg ik natuurlijk ook niks op qua herinneringen. Ik hoorde mijn broer wel een keer praten met mijn vader over de oorlog die destijds in Ghana woedde, maar meer weet ik er eigenlijk niet over.’’

Ga je nog wel regelmatig naar Ghana op vakantie?
,,Ja, want een deel van mijn familie woont daar nog steeds. Ik vind het een leuk land. Het is er ook lekker warm. Er heerst een relaxte en gezellige sfeer. In Ghana voel ik me wel echt een toerist. Ik zou er op dit moment niet kunnen wonen. Ik heb hier alles opgebouwd en ik wil dat niet zomaar in één keer uit handen geven. Misschien ga ik op oudere leeftijd wel weer terug naar mijn thuisland, maar dat moet de toekomst uitwijzen.’’

Wat vind je zo leuk aan Nederland?
„Ik heb hier alles meegemaakt en dat maakt het voor mij wel bijzonder. Als 7-jarig ‘jochie’ bracht mijn moeder mij naar de voetbalclub en als 12-jarige ging ik alleen naar de training. Ik heb hier gestudeerd en voel me thuis in dit land.’’

Je bent dit seizoen regelmatig in de basis te vinden. Waarom stelt de trainer jou zo vaak op?
„Dat vind ik moeilijk om te zeggen. De trainer vindt mij een toegevoegde waarde en ik ben blij dat ik de kans krijg van Stefan. Ik geef altijd honderd procent en wil per se winnen. Wanneer ik op het veld sta, stop ik pas met rennen als de scheids heeft afgefloten. Wat dat betreft ben ik wel een ‘vechtertje’. Stefan kan mij als back op beide kanten gebruiken, want ik ben tweebenig. Dat is denk ik wel een groot voordeel.’’

Je bent uiteindelijk bij Hillegom beland, maar je zou eigenlijk naar FC Aalsmeer gaan. Hoe is dat zo gelopen?
„Het was eigenlijk al zeker dat ik naar FC Aalsmeer ging, maar Barry Tjeertes, de trainer van Olympia Haarlem, vertelde mij dat Hillegom op zoek was naar versterkingen. Via via werd ik in contact gebracht met de club. Het leek me leuk om toch nog op de zondag te spelen en daarnaast werd ik enthousiast van de ambities die het bestuur had. De vereniging uit Aalsmeer had respect voor mijn beslissing, maar vonden het uiteraard jammer dat ik niet voor die club koos.”

Aanstaande zondag staat de belangrijke wedstrijd tegen Zeeburgia op het programma. Een cruciale pot, want als jullie verliezen, kan het dagradatiespook wel eens om de hoek komen kijken. Heb je vertrouwen in een goede afloop?
„In het voetbal moet je vallen en opstaan. We zijn dit seizoen al te vaak gevallen, dus ik voel dat we ons gaan oprichten en er met de winst vandoor gaan. Het groepsgevoel is goed en deze selectie is hongerig en gretig op zoek naar successen. Hopelijk herstel ik snel van mijn griep, want we hebben al genoeg jongens die helaas afwezig zijn. Ik heb van mijn moeder een paar pijnstillers uit Ghana gekregen, dus het gaat de goede kant op.’’

Archieffoto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Voorhoutse verdediger moet noodgedwongen stoppen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen