Pim Spreeuw is met zijn 21 jaar een van de jonkies in het elftal van Frank Bloemheuvel. Toch speelt de verdediger inmiddels alweer 3,5 jaar in het eerste van Foreholte. Ook dit seizoen is hij weer een vaste waarde. Zondag spelen de Voorhouters alweer een topper tegen de nummer twee HVV. U weet het misschien nog: de ploeg die net als het team uit Voorhout vorig jaar tegen degradatie speelde.

Hee Pim! Ben je tevreden over het seizoen tot nu toe in persoonlijk opzicht?
„Ja, ik denk dat ik redelijk constant heb gepresteerd tot nu toe. Ik heb op de wedstrijd tegen Teylingen na alles gespeeld. Dat dat precies in die wedstrijd gebeurde, maakte het wel extra zuur. Dat was misschien wel het kantelpunt van mijn seizoen.’’

,,Als speler word ik strenger beoordeeld”

Waarom moet dat gezien worden als een kantelpunt?
„Aan het begin van het seizoen werd ik door Frank (Bloemheuvel,red.) op ‘zes’ gepositioneerd. Hij zag mij als een controleur. Dat was wel even wennen, want er worden op die positie toch hele andere dingen van je verwacht. Je moet meer meevoetballen en je gaat een duel heel anders aan dan achterin. In eerste instantie ging dat ook wel aardig, maar na een mindere periode werd er na de wedstrijd tegen ROAC besloten om William van Vliet op die positie neer te zetten. Na het duel tegen Teylingen hadden we twee trainingsweken. Ik had geluk dat ik in die periode kon laten zien wat ik waard was en dat Jelle Veenvliet bij de volgende wedstrijd tegen Altior ziek werd. Sindsdien sta ik weer oud en vertrouwd in de verdediging.’’

 Je speelt alweer 3,5 jaar in het eerste elftal van Foreholte. Merk je daar iets van?
„Als speler word ik nu strenger beoordeeld. Toen ik destijds overgezet werd van de A-junioren, werd er nog niks van mij verwacht. Ik moest vooral leren van mijn fouten. Of ik dan nu al veranderd ben in het veld? Ik ben geen leider in de ploeg, want dat zit niet in mijn karakter. Daarnaast hebben we in elke linie één á twee ervaren spelers die die taak op zich nemen. Dat helpt dit seizoen wel om de rust te bewaren in het veld.’’

,,Zij spelen altijd erg compact vanuit de discipline”

Zondag spelen jullie tegen de nummer twee HVV. Verbaast het je dat zij net zoals jullie vorig seizoen een degradatiekandidaat waren en nu in de top van de Tweede Klasse staan?
„Het is natuurlijk wel een opvallend gegeven. HVV is altijd een stugge ploeg om tegen te voetballen. Ze spelen thuis op een grasveld wat er in deze tijd van het jaar slecht aan toe is. Dat is voor hun wel een voordeel, want zij spelen altijd erg compact vanuit de discipline. Vorig jaar hebben we ook niet gewonnen van ze.’’

 Afgelopen zondag verloren jullie met 0-1 van koploper TAC’90. Wat moet er in jouw ogen veranderen om nu wel tot een resultaat te komen?
„Niet zo gek veel, want we hebben afgelopen zondag uitstekend gespeeld. Het eigen doelpunt van Tjeerd van der Zwaan was bepalend voor de wedstrijd. Dat was heel erg zonde, want we hadden minimaal een punt verdiend. Tegen de koploper gaven we pas halverwege de eerste helft druk. HVV speelt natuurlijk iets anders, dus is het voor ons zaak om dat nu al vanaf de eerste minuut te doen.’’

Lees ook: Klassieke linksbuiten verlengt op Nieuw Zuid

Tekst Roy van der Meij.

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk2-5Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk14.30Quick Boys
FC Lisse14.30DVS'33 Ermelo
Ter Leede14.30SC Feyenoord
FC Rijnvogels14.30Swift
Soccer Boys14.30Valken '68
Kagia14.30HYS
Nieuwkoop14.30Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)15.00Zwammerdam
Katwijk15.30Rijnsburgse Boys
Achilles '2918.00Noordwijk
SJC18.00SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom14.00Velsen
Foreholte14.00RVC'33
GDA14.00Teylingen
VCS14.30Warmunda