Bij een eerste aanblik lijkt de overstap tussen een eersteklasser en een ploeg uit de Tweede Divisie een grote stap. Een te grote misschien. Maar Rick Arnoldus doet het eenvoudig lijken. De 20-jarige middenvelder past zich eenvoudig aan en voetbalde al een contractverlenging binnen. ,,Het vertrouwen van de club laat mij beter voetballen.”

Hallo Rick. Gefeliciteerd met jouw contractverlenging. Simpele vraag: blij mee?
,,Ja, zeker! Technisch manager Cees Bruinink appte mij vorige week donderdag of ik ’s avonds bij hem langs wilde komen voor een gesprek over mijn toekomst. Toen ik binnen kwam lopen lag er al een mooi contract klaar. Ik heb meteen getekend! Ik voel me goed bij Katwijk.”

Hoe groot was de stap van FC Boshuizen, de Eerste Klasse, naar Katwijk, dat in de Tweede Divisie speelt?
,,Het is een enorm verschil. Kijk maar alleen al naar het aantal supporters dat langs de lijn staat. Bij Katwijk staan er zo twee-, drieduizend man langs het veld. Bij Boshuizen waren dat er maximaal 200. Nu word je ook af en toe live uitgezonden op Fox Sports. Vorige week kreeg ik na GVVV wel wat berichtjes van vrienden dat ik vaak in beeld was. Dat is wel kicke hoor!”

,,Maar ook de club zelf. Bij Katwijk is alles zo professioneel. En natuurlijk het niveau. Ik kom van drie, vier niveau’s lager. Ik voel me thuis hier, al vanaf het moment dat ik hier aan kwam.”

Waaraan merk je dat je bij Katwijk thuis bent?
,,Ik kom zelf uit Leiden dus ik kende Omar Hamdi en Robbert Susan al een beetje. Toen ik net kwam kijken heb ik wat gesprekjes met die jongens gehad. Vooral van Robbert leer ik heel veel en we kunnen het goed met elkaar vinden, twee ‘Leienaren’ hè.”

Je ontwikkelt je goed in Katwijk, anders had je die contractverlenging niet gekregen. Ook technisch manager Cees Bruinink is lovend over je.
,,Dat vertrouwen is erg fijn. Dan ga je zelf ook keihard werken. Als je vertrouwen van de club krijgt, krijg je dat zelf ook. En dat is alleen maar goed voor je spel. Het is mooi dat ik nu voor twee jaar bij kan tekenen. Een paar andere gasten hebben dat ook gedaan. Dat zegt wel wat over het team. We willen hier met z’n allen wat moois neer gaan zetten.”

Zaterdag treffen jullie Spakenburg. Wat weet je van die club?
,,Ze hebben een goede ploeg, ook al draait het niet altijd even lekker. Maar die spelers zijn niet mis. Ik heb de samenvatting van vorig jaar gezien, toen Katwijk bij Spakenburg met 2-6 won. Ik denk niet dat het dit jaar weer zo makkelijk gaat, haha. Iedereen weet gewoon dat het een mooie vereniging is om tegen te spelen.”

,,Ik sta morgen zelf helaas niet in de basis en moet dus op de bank beginnen. Maar weet je wat het is? Ik ben pas twintig jaar en ben steeds dolblij als ik weer bij de selectie zit voor de eerstvolgende wedstrijd.”

Foto: Aad de Winter/Bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)