In de ‘road to the final’ van de Districtsbeker van DHC moest onder andere in de halve finale Ter Leede er aan geloven (1-3). En nu staat de Delftse ploeg in de finale tegen vv Noordwijk. Aan het roer van de zondagse hoofdklasser staat Hagenees Rob de Lange. En die kennen ze in Noordwijkerhout nog wel. De oefenmeester stond twee jaar voor de groep bij VVSB (2006 – 2008). ,,Nog steeds heb ik veel contact met Theo Nulkes en Gerard Heemskerk.”

Hallo Rob. Zaterdag sta je met je ploeg in de finale van de Districtsbeker tegen Noordwijk. Wat weet je van die ploeg?
,,Die finaleplaats is mooi! In de halve finale pakten we Ter Leede, waar twee basisspelers nog rood kregen [Ben van der Lans en Melvin van Stein red.]. Hoewel een aantal jongens rust kreeg, zei me dat toch wel wat. Een prima prestatie. Noordwijk houden we ook heel goed in de gaten. We kennen het verhaal van vorig jaar, toen ze ook nacompetitie speelden en tegen Quick de finale wel wonnen, maar ook hun doelman Mustafa Amezrine rood zagen pakken.”

Met dat gegeven in het achterhoofd lijkt Noordwijk voor een tweede elftal te gaan kiezen zaterdag. Ze hebben immers ook nog de nacompetitie waar ze in spelen. Haalt dat de glans weg van de finale?
,,Het is heel simpel: wie er ook in het veld staan, het maakt mij niet uit. Winnen willen we toch en dat op eigen kracht. Het liefst meet je jezelf wel met het eerste elftal. Ook om te laten zien dat het voetbal in de zondagse variant van de Hoofdklasse wel wat voorstelt. Maar als ik in Andries Wendt z’n schoenen had gestaan, had ik precies hetzelfde gedaan.”

,,Als Noordwijk nu afgelopen weekend met 3-0 van DOVO had gewonnen in de nacompetitie, dan hadden er misschien wat meer man van het eerste mee gedaan. Ik kan me voorstellen dat ze het elftal nu wat sparen voor de wedstrijd in Veenendaal. Het lijkt me logisch dat we er zaterdag vol op gaan klappen. Noordwijk speelt dinsdag alweer.”

Is het een mooie prijs voor op je palmares?
,,Als trainer heb ik ‘m al een keer gewonnen bij TONEGIDO. Voor de club zou het ook wel een mooie prijs zijn. DHC heeft de beker voor het laatst in 1979 gepakt. Ook vind ik het voor bijvoorbeeld Romano Denneboom [ex-international en speler van o.a. sc Heerenveen, FC Twente en NEC red.] fijn als we ‘m zouden winnen. Hij gaat na deze wedstrijd helemaal stoppen met voetballen. Ook Mark Smith en Mostava Frederik nemen afscheid. De competitie is afgelopen voor ons, dus na zaterdag zijn we even vrij van wedstrijden.”

Je stond twee jaar voor de groep bij VVSB. Hoe kijk je terug op die tijd?
,,Met heel veel plezier! Ik heb nog steeds veel contact met Theo Nulkes en Gerard Heemskerk van die club. Ik kwam natuurlijk op een mooi moment naar VVSB. Ik nam het stokje over van Robbert de Ruiter. Hij had ze naar de Hoofdklasse gebracht. In het eerste jaar pakten we gelijk een periode. We zijn twee jaar in de top drie van de Hoofdklasse geëindigd.”

,,Als ik nu vrij ben en tijd heb, ga ik nog wel eens naar VVSB. Ik ben daar nog steeds welkom. Dan drinken we even een bak koffie met elkaar. Het is een fantastische vereniging. Ik ben natuurlijk een Hagenaar en dat paste wel. De bescheiden Noordwijkerhouters en mijn Haagse bluf. Het was een goede combinatie.”

En nu al jaren met plezier bij DHC?
,,Ja, ik ga alweer mijn negende seizoen in! Ik heb hier ook nog een verleden als speler, toen de club nog eersteklasser was. Nu spelen we al jaren Hoofdklasse en hebben we vorig jaar met één doelpunt verschil de Derde Divisie niet gehaald. Daarom zou dit wel een leuke opsteker zijn voor de club.”

Foto: Ton Beije (Haaglandenvoetbal.nl)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen