Nee, ze kunnen moeilijk tevreden zijn over de eerste seizoenshelft bij vv Noordwijk. Maar wil dat meteen zeggen dat het hele jaar verloren is? Geen denken aan, is de algehele consensus bij de ploeg van Dogan Corneille. En dus, hoe gek het misschien ook klinkt, ziet Noordwijk nog alle kansen voor een goed seizoen. Ook middenvelder Ruperto Dorothea houdt hoop.

Hallo Ruperto. Zaterdag start de tweede seizoenshelft tegen Spijkenisse, jouw oude club. Maakt dat het duel van morgen anders dan andere wedstrijden?
,,Ja, eigenlijk wel. Ik heb nog steeds een goede band met de mensen van Spijkenisse. Dus persoonlijk is dit wel een bijzondere wedstrijd. Maar ook als team hebben we wat goed te maken. De vorige wedstrijd eindigde in 3-3. Het voetbal was niet best, maar de uitslag was nog redelijk.”

Hoe hebben jullie de winterstop ervaren na een moeilijke eerste seizoenshelft?
,,We hebben een goed trainingskamp gehad. Het was mooi weer. Niet iedereen kon mee omdat sommige spelers van de selectie geen vrij konden krijgen van werk. We hebben hard getraind en ondanks de 5-1 nederlaag tegen Rijnsburgse Boys hebben we zelfvertrouwen gekregen van het trainingskamp. De uitslag was niet goed, maar er werd af en toe best goed gevoetbald. Ik ben zelf ook weer honderd procent fit gelukkig.”

Waar baseer jij het zelfvertrouwen op?
,,Het verhaal over dat het vorige seizoen zo’n dreun heeft achter gelaten moeten we nu eens loslaten. Er zijn afgelopen zomer eigenlijk weinig jongens weggegaan. Het basiselftal is op twee plekken gewijzigd maar de as bleef bij elkaar. Het goede spel en de vorm komt weer terug en hoewel we een slechte seizoenshelft hebben gehad, staan we maar zes punten achter op de koploper. Alles kan dus nog.”

Jullie hebben na de nederlaag bij Ajax Amateurs (7-1) een gesprek gehad op de club. Is die achteraf belangrijk geweest?
,,Zeker, man. Dat gesprek was echt nodig! Iedereen kon alles er uit gooien wat hij wilde. Na die avond is het niveau weer omhoog gegaan.”

Is de wedstrijd tegen Spijkenisse gelijk een belangrijke voor Noordwijk?
,,Heel belangrijk. Als we zaterdag verliezen dan zijn we gelijk uit beeld voor de bovenste plekken. Dat mag niet gebeuren. Winnen we, dan maken we een mooie sprong op de ranglijst. Het is sowieso belangrijk niet te verliezen en minimaal een gelijkspel binnen te halen. Maar goed, Spijkenisse zal er ook voor de volle honderd procent voor gaan. Als ze winnen zetten ze ons even buitenspel. Maar dat laten we niet gebeuren.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen