Lang, echt heel lang leek SJC recht te hebben op een plekje in de nacompetitie. Als promovendus in de Hoofdklasse konden de Noordwijkers zich zomaar plaatsen voor de play-offs om een plekje in de Derde Divisie. Maar in de laatste weken ging het mis. In vijf duels werd er maar één keer gewonnen. In het laatste duel van het seizoen heeft SJC nog een minimale kans op de nacompetitie. Dan moet er gewonnen worden van Silvolde en de concurrenten om de derde periode, Hollandia en De Meern, punten laten liggen. Vrijwel onmogelijk, denkt linksback Sander Bosma.

Hallo Sander. Heb je er nog geloof in?
,,Persoonlijk niet eigenlijk. Als ik heel eerlijk ben speelt het na aflopen zondag niet zo’n grote rol meer, nadat we verloren van MSC. We hebben het er als team weinig over gehad. Als je ziet tegen wie De Meern [thuis tegen De Bataven red.] en Hollandia [thuis tegen SDO red.] moeten spelen, dan zie ik het daar niet meer fout gaan. En dan moeten we thuis zelf nog maar zien te winnen van Silvolde.”

Die nacompetitie leefde wel even bij jullie, toch?
,,Als je zo lang op de tweede plek staat, dan is dat niet gek. Dan ga je toch denken aan een periode. Maar na de afgelopen weken kan dat niet meer. We pakken maar vier punten in vijf duels. Dat is te weinig. Na afgelopen zondag is de gedachte aan een nacompetitieplek helemaal minder geworden.”

Waar is het mis gegaan? Kan je het verklaren?
,,Het begon eigenlijk bij SDO uit. Daar werd het echt minder. We hanteerden veel te vaak de lange bal. Terwijl het in die weken daarvoor juist beter ging als we voetbalden over de grond. Ons spel werd voorspelbaar. Als we het even niet meer wisten dan zochten we te vaak een crossbal naar Martijn Walter of naar Sten Goosen, toen hij nog in de spits stond. Dat was te doorzichtig.”

Je speelt zondag dan waarschijnlijk je laatste duel bij SJC.
,,Ach ja, ik ben daar niet zo mee bezig als ik heel eerlijk ben. Ook Sten Goosen is er nog niet zo mee bezig. Althans we hebben het er niet speciaal over. Het zou kunnen dat donderdag m’n laatste training was bij SJC. Daar heb ik eigenlijk helemaal niet over nagedacht.”

Volgend jaar kom je je huidige trainer weer tegen: Kees Zethof. Jullie vertrekken samen naar Noordwijk. Hoe vind je dat?
,,Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe Kees het gaat doen bij een andere club. Hij paste hier goed bij SJC. Bij Noordwijk is het allemaal wat professioneler. Maar ik denk dat Kees daar wel bij hoort. Die geeft daar wel zijn eigen draai aan. Afgelopen week zijn we met de selectie een weekendje naar Meppel geweest. Dat past bij SJC, maar zal je bij Noordwijk niet zo snel zien. Ik vind het zelf wel leuk dat hij ook mee gaat. Ik ken hem al wat langer, ook nog voordat ik samenwerkte met hem bij SJC.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen