Sander van der Horst was vijf jaar lang een naam die je direct op het wedstrijdformulier van FC Rijnvogels zag staan. De nasleep van een blessure zorgde eerder dit seizoen voor een kink in de kabel bij de middenvelder. Nu hij weer fit is, kiest trainer Hein van Heek alleen voor een andere basis. Terugvechten is het devies voor de aanvoerder.

Hallo Sander. We missen je een beetje bij FC Rijnvogels..
,,Eerder dit seizoen heb ik er een aantal weken naast gestaan. Dat was eigenlijk de nasleep van een blessure die ik vorig jaar opliep in de competitie tegen VV Noordwijk. Ik was net op tijd fit voor de nacompetitiewedstrijd tegen ACV. Maar eigenlijk was die enkelblessure nog niet volledig hersteld. Ik heb nog even doorgevoetbald tot het echt niet meer ging. Daarom heb ik een paar weken geleden besloten even wat weekjes rust te houden. Nu ben ik weer fit, maar sta ik niet meer in de basis.”

Heb je dan spijt van je beslissing om rust te nemen?
,,Nee, absoluut niet. Kijk, ik heb hier vijf jaar alles goed gedaan. Ik stond altijd basis. Daarom is het nu best lastig om niet te spelen. Maar dat geldt niet alleen voor mij, maar voor iedereen die niet bij de eerste elf zit. Ik hoop binnenkort mijn kans te krijgen in een wedstrijd. Want alleen in wedstrijden kan je jezelf terug knokken, vind ik. Dat kan niet op trainingen. Op trainingen win je geen wedstrijden.”

Heeft de trainer je apart genomen om je uitleg te geven?
,,Ja, hij heeft verteld dat hij het zo even laat staan en dat ik mijn kans moet afwachten. Dat is moeilijk, zeker als je zo lang alles gespeeld hebt. En ook omdat ik nu fit ben. Ik heb van de week een CT-scan gehad. Daaruit kwam wel dat mijn enkel beschadigd is, maar dat wist ik al. Dat blijft altijd een zwakke plek en daar ben ik anderhalf jaar geleden ook aan geopereerd.”

,,Maar het goede nieuws is, is dat het het geen belemmering vormt voor het voetballen, dat heeft de dokter verteld. Terugknokken is nu enige wat ik kan doen.”

Begint dat morgen tegen Jong FC Groningen?
,,Dat weet ik eerlijk gezegd nog niet, ik weet niet of ik speel. Dat vertelt de trainer pas later. We maken altijd een analyse van de tegenstander, maar bij beloftenteams is het altijd lastig om er ook maar iets van te verwachten. Ik zag wel dat het eerste team van FC Groningen ook zaterdag speelt. De eerste zestien van de club zullen dus gewoon met het vlaggenschip mee gaan en niet tegen ons spelen.”

Durf je toch een kleine voorspelling te doen?
,,We zullen het als team moeten doen. Qua technische vaardigheden zullen we het waarschijnlijk niet winnen van Jong FC Groningen. Dat soort elftallen zijn snel, technisch en behendig. Het lijkt er wel op beloftenteams het laatste kwartier redelijk omvallen. Daar zullen we van moeten profiteren. De komende twee wedstrijden zullen interessant worden. Winnen we die, dan sluiten we aan bij de middenmoot, verliezen we die, dan zullen we onderin gaan meedraaien.”

Foto: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)