Er rest nog één echte testcase voor Kagia. In de jacht naar de titel moet de ploeg van Anton Wijsman zaterdag winnen van Zandvoort. En dan nog is het afhankelijk van slippertjes van VVC FC en Blauw-Wit Beursbengels. Die twee ploegen komen allebei nog het Amsterdamse Arsenal ASV tegen. Kagiaan Timo Sluymer: ,,Misschien moeten we daar maar eens een kratje bier langs gaan brengen.”

Hallo Timo. In de jacht op Blauw-Wit en VVC FC krijgen jullie nog één echte pittige tegenstander: Zandvoort. Heerst dat besef bij jullie?
,,We weten dat we moeten winnen. Daarom is het zaterdag een hele belangrijke pot. We hebben ook nog wat recht te zetten tegen deze ploeg. Uit tegen Zandvoort speelden we echt behoorlijk slecht. Zowel de eerste helft, als de tweede helft. Of zij dat afgedwongen hebben? Dat denk ik niet. Het lag gewoon aan ons.”

Wordt die wedstrijd wel eens gebruikt als: zo moet het niet? Was die wedstrijd de ondergrens?
,,Dat wordt wel eens gezegd, ja. We hadden dat duel nooit op die manier mogen verliezen. De instelling klopte gewoon niet. Zandvoort is wel één van de beter voetballende ploegen uit de competitie. Maar dat ligt ons juist wel. We weten van onszelf dat we daar hadden moeten winnen.”

Is de huidige top vier een logische? Geeft het goed beeld van de sterkte van de competitie?
,,Dat denk ik wel. VVC FC, Blauw-Wit Beursbengels, Zandvoort en wij zijn de beste ploegen van deze competitie. De top vier kan gewoon redelijk goed voetballen. De rest is meer van het niveau ‘lange halen, gauw thuis.'”

Is de titel nog haalbaar? Jullie zijn afhankelijk van misstappen van de concurrentie.
,,Eh, ja, dat denk ik wel eigenlijk. Maar je hebt gelijk, we moeten hopen op fouten van de concurrentie. VVC FC en Blauw-Wit moeten allebei nog tegen Arsenal ASV. Dat is na de top vier de beste ploeg van de competitie. Volgens mij spelen die eigenlijk nergens meer om. Het kampioenschap is te ver weg voor die ploeg. Het ligt er een beetje aan hoe zij een wedstrijd nog in gaan. Gaan ze met jongens spelen die normaal gesproken niet echt een kans krijgen? Of voetballen ze juist lekker vrij uit? Misschien moeten we maar eens een kratje bier langs gaan brengen? Wie weten willen ze voor ons hun best wel doen.”

Zouden jullie thuis horen in de Tweede Klasse?
,,Dat denk ik wel. Voetballend zijn wij één van de betere of misschien wel de beste uit de competitie. En in oefenduels tegen ploegen uit de Tweede Klasse hebben we ons wel bewezen. Bijvoorbeeld tegen DoCoS of Valken ’68 in de Koetshuis Cup. Meevoetballend kwamen we prima mee.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)