Wat goed is komt snel zegt men vaak. Zo ook voor Toon Zwetsloot. De 19-jarige voetballer van Ter Leede speelde zich de afgelopen wedstrijden in de basis bij de Sassenheimers. De toekomst ziet er voor Ter Leede goed uit, waar ook jonge spelers als Oussama Siali en Marc de Kruys hun plek hebben verdiend.

Hallo Toon. Vorig jaar hadden we elkaar nog aan de telefoon omdat je kampioen was geworden met de A1 van Ter Leede. Het kan snel gaan.
,,Ja goed hè? Dit had ik ook niet verwacht hoor. Ik speelde aan het begin van dit seizoen vooral in het tweede, maar er kwamen wat blessures. Ronnie Verplancke, Maurits Splinter, Renee Troost, alle drie zaten ze aan de kant. Ik kreeg mijn kans in een oefenwedstrijd bij Telstar-uit. En die heb ik gelijk gepakt. Onwijs gaaf dit.”

Met Siali en De Kruys ook in de gelederen hebben jullie een vrij jonge groep. Is dat prettig voor jou?
,,De hele groep is echt hoor, niet alleen de jonge gasten ofzo. Ja, we hebben deze zomer Oussama er bij gekregen. Hij is echt een goede voetballer. En ik vind het ook mooi dat Marc er bij zit. Hij is mijn overbuurjongen. Ik heb niks te klagen hoor. We hebben nu vijf keer achter elkaar gewonnen. Maar morgen tegen Zwaluwen wordt weer zwaar genoeg.”

Vertel..
,,Op de training vertelde Henk Wisman dat hij nog nooit gewonnen had van Zwaluwen. Daar willen we wel verandering in gaan brengen. Vincent Ammerlaan zei het na de training ook nog een keer. Het schijnt een zwaar en klein veld te zijn. Zwaluwen is gewoon een stugge tegenstander, dat zie je ook wel aan het flinke aantal gelijke spelen van die ploeg, vijf keer.”

Wat kan jij zeggen over de huidige derde plaats van Ter Leede. Die is prima toch?
,,Het is een spannende competitie. De nummers één en twee, Achilles Veen en Spijkenisse heb ik zelf niet zien voetballen, omdat ik toen nog in het tweede mee deed. Maar ik denk toch dat we de inhaalslag met de nummers één en twee nog wel kunnen maken. Eigenlijk heb ik twee teams hè. Het eerste en het tweede, want ook het tweede voelt nog een beetje als mijn eigen team.”

Wat hoop je nog dit seizoen te bereiken of wat kan je nog leren van dit seizoen?
,,Ik wil natuurlijk bij het eerste blijven en me daar verder ontwikkelen. Zo heb ik de afgelopen vijf wedstrijden echt onwijs veel geleerd. De tegenstanders zijn vooral slimmer. De loopacties zijn anders, ze gaan slimmer het duel in. En alles is natuurlijk sneller en fysieker.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)