Wessel Zonjee was lang de betrouwbare sluitpost in het veld bij RKVV Teylingen. Een blessure en nieuwkomer onder de Sassenheimse lat gooiden roet in het eten voor de 27-jarige doelman. Momenteel staat hij bij de tweedeklasser op het tweede plan. Komende zondag staat er voor de Sassenheimers een duel in de Districtsbeker op het programma. Het moment voor Zonjee om zichzelf weer eens te bewijzen.

Hey Wessel. Afgelopen winter spraken we je voor het laatst, toen je net was geopereerd aan je meniscus. Je hoopte drie maanden later weer op het veld te staan. Hoe is het uiteindelijk verlopen?
,,Het heeft allemaal langer geduurd dan verwacht. Ik heb te lang doorgelopen met een scheur in mijn meniscus. Hij was dwarsover gescheurd. Waar ik dacht dat ik er na twee maanden weer zou staan, had mijn arts mij al gewaarschuwd dat het vier tot vijf maanden zou worden. Mijn knie hield veel vocht vast na een training in de eerste seizoenshelft, of na het werk.”

,,Aan het slot van het vorige seizoen werd ik weer fit. Ik heb in die maanden, met de zomer erbij, doorgetraind. Mijn knie reageerde daar verder heel goed op. Aan het begin van dit seizoen was ik weer helemaal fit.”

En toen kwam Tarek Kharboutli, jullie nieuwe doelman…
,,In de zomer wist ik dat hij kwam. Daarom wilde ik ook honderd procent fit zijn zodat niemand kon zeggen: ‘Wes, jij bent niet fit, dus Tarek speelt’. Tijdens de voorbereiding mochten we allebei onze wedstrijden spelen. Daarin had ik het gevoel dat we gelijkwaardig waren. Marc van Wonderen, onze trainer, zei ook dat ik echt lekker bezig was.”

,,Toen de technische staf uiteindelijk voor Tarek koos als eerste keeper was dat echt even een keiharde klap. Waar was mijn krediet gebleven? Ik ben een echte clubjongen en keep daar al 24, 25 jaar. Mijn broek zakte aardig af van die boodschap. Dat weerhoudt niet dat ik ontzettend veel respect voor Tarek heb en hem het allerbeste gun.”

Waarom hebben ze voor Tarek gekozen uiteindelijk, denk je?
,,Je ziet aan zijn techniek dat hij echt goed kan keepen. Zeker op de lijn is hij geweldig. Daarnaast is hij ook goed bij hoge ballen en het spel weer vooruit verleggen. Dat zijn twee eigenschappen die bij mij juist weer minder zijn. Daar ben ik heel eerlijk in. Maar ik ben weer beter in het coachen, dat is ook prettig voor de verdediging. Overigens kan hij hartstikke goed Nederlands hoor, voor iemand die hier pas anderhalf jaar is.”

Heb je het idee dat je jezelf komende zondag tegen Alphense Boys weer kan gaan bewijzen?
,,Honderd procent. Daarom heb ik er ook onwijs veel zin in. Ik wil laten zien dat ik niet minder ben dan de keeper die er nu instaat. Overigens raakte Tarek aan z’n hoofd geblesseerd in de wedstrijd tegen Foreholte. Gelukkig viel dat uiteindelijk mee, en heeft hij een paar hechtingen in z’n oor. Maar hij trainde wel weer mee de afgelopen week.”

Hebben jullie een kans tegen de hoofdklasser?
,,Natuurlijk, die heb je altijd. Voor mij is het ook leuker dat we tegen een hoofdklasser spelen, dan tegen een club uit de Vierde Klasse. Dan had ik misschien voor ‘Jan Lul’ op doel gestaan, nu ga ik waarschijnlijk aardig getest worden.”

,,Sowieso is ons bekertoernooi tot nu toe prima. We zijn tweede geworden in een poule met sv Hillegom, Zandvoort en Valken ’68. Waarom kunnen we dan niet stunten tegen Alphense Boys? We zullen onder druk komen te staan, maar wij hebben voorin jongens die prima op de counter kunnen spelen, dat heb je wel gezien tegen Foreholte.”

,,Laat het zondag maar 0-0 worden en dat we dan doorgaan via penalty’s. Dat lijkt me het mooiste scenario.”

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Wijmer en blessures: een aparte combinatie’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 15 jun.
Sp. Duinwetering
DoCoS14.30VVSB (zat.)