Al sinds mensenheugenis is Wessel Zonjee de vaste doelman van Teylingen. De eerste keuze onder de lat bij de Sassenheimers heeft, net als z’n hele elftal, een moeizaam jaar achter de rug. Via nacompetitie moeten de rood-zwarten de Tweede Klasse veilig stellen. En daarin zijn ze goed op weg. Na het gewonnen tweeluik tegen Full Speed wacht maandag het tweede duel tegen ODB. In Den Haag speelde Teylingen met 0-0 gelijk.

Hallo Wessel. Na het gelijke spel moeten jullie thuis het karwei toch af kunnen maken?
,,Daar ga ik eigenlijk wel vanuit, Frank. We spelen in Sassenheim op een groter veld en dat ligt ons beter. Wij hebben technisch gezien een beter elftal. Ik vond ODB wel een fysiek sterk elftal hebben met een goede en sterke spits. Nu is Dennis van Nouland ook niet de minste, maar die jongen was goed. Toch heb ik zelf niet veel te doen gehad als doelman. De nul houden is wel lekker. Dat was pas de vierde keer dit seizoen.”

,,We hadden meer van de competitie verwacht. We hebben best een goede groep, die gewoon thuishoort in de Tweede Klasse. Dan kan je moeilijk over een geslaagd seizoen praten. En dus ook niet voor mijzelf.”

De tweede ronde van de nacompetitie is een aparte bij jullie. Wil je dat nog eens uitleggen?
,,Omdat een aantal zondagelftallen is weggevallen kunnen nu zeven van de acht verenigingen die in de tweede ronde van de nacompetitie mee doen, gewoon in de Tweede Klasse blijven voetballen. Stel je voor dat het maandag niet zou lukken op Tweede Pinksterdag, dan zouden we op donderdag weer moeten spelen. Verliezen we dat duel, dan spelen we zondag een beslissingswedstrijd. Maar zo ver moeten we het niet laten komen.”

Met Marc van Wonderen hebben jullie sinds een half jaar een nieuwe trainer. Hoe bevalt dat?
,,Marc is een jonge gozer, hij scheelt echt qua leeftijd de helft van Laurens Mouter. Marc is volgens mij 34. Hij is bloedfanatiek. We trainen fel en ik vind hem tactisch goed. Het is een prima vervanger van Laurens. Ik moet wel zeggen dat ik aan het begin wel moeite had met het vertrek van Laurens. Hij is altijd mijn trainer geweest. Zo’n trainerswissel had ik nog niet eerder meegemaakt. Maar eigenlijk ging dat best relaxt. Laurens was dit halve jaar niet veel meer op het veld te zien. Hij maakte nog wel analyses van de tegenstanders.”

Is de trainer eigenlijk vanwege zijn leeftijd ook bijna ‘one of the guys’?
,,Hij ligt goed in de groep. Toen hij bij ons kwam, gingen we een week later op trainingskamp. Toen merkten we gelijk dat hij prima bij ons past. Hij zou bijna een medespeler kunnen zijn. Toch staat hij nog voldoende boven de groep, wat ook belangrijk is. Zo’n trainerswissel is altijd afwachten, maar als je het mij vraagt heeft het bij ons in ieder geval goed uitgepakt.”

Zeg Wessel, waarom heeft Willem van Zuilen het niet meer zo vaak over jou?
,,Haha! Nou kijk maar naar de ranglijst van het afgelopen seizoen, dan weet je waarom. Ja, dat was wel mooi: als Willem bij Teylingen was geweest en hij had het maandag in de analyse over mij, dan werd ik altijd op Facebook even getagd. M’n vrienden houden er wel van om mij een beetje op te naaien. Helemaal toen ik ook vrienden werd met Willem op Facebook.”

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO2-2SJC
Foreholte 4-0VV Wilhelmus
Hillegom 4-0HMSH
Teylingen 0-0HVV
VVH/Velserbroek 4-1Van Nispen (zon.)