Milan Hoek voetbalt sinds deze zomer vlakbij huis. Lekker op de fiets naar de club. De middenvelder verruilde Nieuw Zuid voor Sportpark Goed Genoeg. Van Quick Boys naar AFC. Van de Derde Divisie naar de Tweede Divisie. Zaterdag speelt hij met z’n club tegen FC Lisse.

En, bevalt het bij AFC nu je er een half jaartje voetbal, Milan?
,,Zeker. Dichtbij huis voetballen, met een goede groep. Alleen de situatie was raar aan het begin van het seizoen. De resultaten waren niet top. In die tijd heeft de trainer, Ton du Chatinier altijd tegen ons gezegd dat hij de selectie buiten de situatie zou houden. Plots kwam daar het nieuws na IJsselmeervogels-uit dat hij zou opstappen.”

André Wetzel nam het over. Hoe beviel of bevalt dat nu?
,,De nieuwe trainer heeft gekozen voor een iets andere aanpak. Hij zit er korter op. En het gaat op dit moment ook iets beter. Vorige week speelden we met 2-2 gelijk tegen Koninklijke HFC, een ploeg die dit seizoen aardig in vorm is. We waren zeker niet de mindere, terwijl we zo’n 35 minuten met tien man hebben gespeeld.”

En voor jou persoonlijk? Bij Quick Boys was je jarenlang een gewaardeerde kracht. Hoe is dat in Amsterdam?
,,Ik draaide een prima voorbereiding bij AFC en maakte veel goals. Ik speelde alles. Maar daar kwam aan het begin van de competitie verandering in. De ene week speelde ik wel, de andere week niet. Maar onder de nieuwe trainer speel ik alles weer en dat is prettig. Ik heb het naar m’n zin en heb het gevoel dat ik in een goed voetballend team terecht ben gekomen.”

Is het voetbal anders vergeleken de Bollenstreek?
,,Ja, die is er wel. Qua voetbal ligt het niveau hoog hier. We voetballen dan ook in de Tweede Divisie. Maar we zouden hier in Amsterdam wel wat kunnen leren van die over-mijn-lijk-mentaliteit die de voetballers wel hebben in de Bollenstreek.”

,,Daarnaast is de beleving sowieso heel anders hier in de grote stad. Ja, er komen minder toeschouwers. Maar er is wel altijd een vast groepje aanwezig: uit en thuis.”

,,AFC is echt een traditieclub. Dat wist ik al van de keren dat ik er als voetballer kwam. En er is bij AFC in die jaren weinig veranderd, haha. Dat merk je hier sowieso. De mensen die hier lid worden, gaan vaak ook niet meer weg. Ook op de donderdagavond en de wedstrijddagen zie je dezelfde trouwe aanhang.”

Zaterdag zet je weer voet aan de grond in de Bollenstreek. Wat zijn jullie kansen tegen FC Lisse?
,,FC Lisse heeft het moeilijk. Dat zie je wel aan de 3-0 nederlaag bij Barendrecht. Wij willen winnen om aansluiting te houden. Maar ach, Lisse zal daar precies hetzelfde over denken. Die zullen ook alles willen geven. Daarnaast denk ik dat het gras niet in z’n beste staat zal zijn vanwege het weer van de afgelopen dagen.”

,,Ik moet wel zeggen dat ik het leuk vind om tegen clubs uit de Bollenstreek te spelen. Dan weet je dat er altijd veel publiek rond het veld staat. En entourage maakt het spelen sowieso leuk. Voor mij persoonlijk is het een weerzien met bekenden. Ik ken de trainer en een paar spelers natuurlijk goed.”

Archieffoto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)