"banner

Rahim Gök is een nieuwkomer onder de  lat bij sv Hillegom. Maar voor de eersteklasser geen onbekende. Zo werkte hij al in zijn jeugd samen met de huidige coach van Hillegom, Arend Jan Kranenburg, en was hij vorig jaar tegenstander van de Hillegommers als keeper bij Legmeervogels.

Hallo Rahim. Zondag keer je voor even terug in Uithoorn. Betekent dat nog iets voor jou persoonlijk?
,,Ja, dat denk ik wel. Ik liep daar toch vorig jaar drie keer per week de accommodatie op. Ik ken de atmosfeer, de fans. Met de groep zelf heb ik nog maar met een klein aantal contact. De meesten zijn het afgelopen seizoen vertrokken. Dat was ook voor mij één van de redenen om naar Hillegom te gaan.”

De andere reden was trainer Kranenburg?
,,Ja, hij is mijn trainer geweest in de jeugd bij Argon. Dat is al wel een tijd geleden hoor. De trainer heeft een duidelijke visie voor ogen, die hij waar wil maken. Zo was hij vroeger ook, wat ik me kan herinneren. Daar is hij niet in veranderd. Hillegom wil van achteruit voetballen.”

De visie kan goed en weldoordacht zijn, de punten zijn er nog niet. Kan jij dat verklaren?
,,We maken in de verdediging nog iets te veel individuele fouten, waardoor we tegengoals krijgen te verwerken. Het zijn geen blunders. Maar misschien net even verkeerde positionering. Dat soort dingen. Dan mis je net de scherpte die er nodig is.”

,,Dat was ook het probleem tegen sv Hoofddorp. In de eerste zestig a zeventig minuten waren we de betere. We gaven weinig weg, maar misten voorin ook creativiteit.”

Vanwege de moeizame start wijzen mensen al snel naar de vertrekkers. Dat Hillegom die gigantisch mist Wat kan jij daarmee?
,,Helemaal niks eigenlijk. Ik ken de jongens natuurlijk als tegenstanders. Maar het wordt met de minuut overbodiger om het over die gasten te hebben. We zijn al vier weken bezig in de competitie en daarnaast hebben we zes weken de tijd gehad in de voorbereiding. We hebben niks aan die vergelijkingen met vorig jaar. Dit is het niveau waarover we kunnen beschikken.”

Hoe groot acht jij de kans op een overwinning komende zondag?
,,Legmeervogels zit een beetje in dezelfde situatie. Die hebben een nieuwe trainer en zeven a acht nieuwe jongens. Het is een soortgelijke ploeg die vanuit de eigen organisatie het spel willen bepalen. Ze lijken wel op ons. Ik ga er vanuit dat we kunnen winnen. hillegom moet uiteindelijk gewoon in het linkerrijtje mee kunnen doen.”

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC