Hij was geliefd op Sportpark Middelmors. Boezemde angst in bij z’n directe tegenstanders. En had het bovendien zelf ook naar z’n zin in Rijnsburg: Raily Ignacio. Maar na drie jaar bij ‘de Uien’ besloot de spits het verderop te zoeken. Sinds de zomer van 2016 speelt hij voor Kozakken Boys.

Hallo Raily. Deze week speelden jullie tegen PEC Zwolle in de beker en verloren jullie pas in de verlenging. Ben je al een beetje hersteld?
,,Ja, fysiek ben ik altijd wel oké. Ik heb nooit echt last van wedstrijden die we doordeweeks hebben gespeeld. We hebben rustig aan getraind. De wedstrijd zelf was leuk om mee te maken. Jammer dat we uiteindelijk met 3-2 verloren, maar we hebben goed weerstand geboden.”

,,Het was al met al een leuke ervaring. Ik heb vaker in zulke stations gespeeld als profvoetballer, maar het blijft wel iets moois. Ik moet toegeven dat we ook wel een beetje geluk hebben gehad. Onze keeper is een toppertje en hield ons lang op de been. Na afloop kregen we een staande ovatie van het PEC-publiek.”

Komende zaterdag staat het treffen tegen Rijnsburgse Boys op het programma. Maakt dat nog iets los bij jou?
,,Ja, natuurlijk. Voor mij is dat zeker speciaal. Ik heb daar drie jaar met heel veel plezier gevoetbald. Maak er eigenlijk maar 2,5 jaar van. Het laatste half jaar ben ik geblesseerd geweest. Ik heb nog steeds veel contact met Jordy Strooker en Joël Tillema en natuurlijk Gio (neef Serbony red.)”

,,Maar het is niet zo dat we dagelijks zitten te ‘appen’ naar elkaar. We hebben allemaal een druk leven met kinderen. Maar als ik zaterdag op het veld sta, zijn we negentig minuten lang elkaars vijanden. Dat is eigenlijk al zo als ik zaterdag opsta.”

Hoe beoordeel je je eigen prestaties tot nu toe in de competitie?
,,Het seizoen begon vervelend met een schorsing. Daarna ben ik nog eventjes geblesseerd geweest. Ik heb nog niet het gevoel dat ik er helemaal lekker in zit. Ook met Kozakken Boys waren we nog zoekende aan het begin van de competitie. Er wordt vaak gedacht dat Kozakken Boys de tegenstander wel even oprolt. Maar we merken elke week weer dat onze tegenstander tegen ons 120 procent geeft.”

,,Maar het gaat nu steeds beter. We zijn nu een aantal wedstrijden ongeslagen. Niemand in onze ploeg verzaakt. De lijn in de Tweede Divisie tussen winst en verlies is wel dun. Tegen GVVV en Maassluis speelden we gelijk, maar had het beide kanten op kunnen vallen. Er zit veel kwaliteit in deze competitie.”

Hoe fijn is het voor jou persoonlijk dan dat je zaterdag de winnende maakte tegen Jong Sparta Rotterdam?
,,Dat is sowieso lekker. Maar toch hield ik een dubbel gevoel over aan dat duel. Ik had het duel al veel eerder moeten beslissen. Het is top dat het alsnog gebeurt in de 92e minuut, maar het had eerder gemoeten.”

Zijn jullie de favoriet tegen Rijnsburgse Boys?
,,Op papier horen we te winnen. Rijnsburgse Boys komt toch uit de Derde Divisie. Maar we zullen keihard moeten werken om een goed resultaat te halen. Ik denk dat het een spannende pot gaat worden. Vorige week dacht ook iedereen dat we wel even over Jong Sparta heen zouden walsen, maar we hebben nog alle zijlen bij moeten zetten.”

,,Rijnsburgse Boys staat ook maar vijf puntjes onder ons, met een wedstrijd minder gespeeld. Ze hebben een aardige selectie staan hoor. Kijk die namen maar. Mijn complimenten. Volgens mij hebben ze er meer aan uitgegeven dan dat wij hebben gedaan het afgelopen seizoen, haha.”

Archieffoto van Ignacio in actie voor Rijnsburgse Boys: Hans Heemskerk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude