Komende zaterdag hoopt Ter Leede de jacht op de koploper in de Hoofdklasse, Noordwijk, te kunnen vervolgen op bezoek bij promovendus AFC (zat). Bij de Amsterdammers staat ex-Ter Leede speler Thierry van der Kooye zaterdag tegenover zijn oude club. Waar hij in Sassenheim, onder andere vanwege blessureleed, niet helemaal uit de verf kwam, kan hij bij AFC wel rekenen op speeltijd.

Thierry, hoe bevalt de terugkeer bij de club waar je al jaren in de jeugd hebt gevoetbald?
,,Heel goed. Ik kende een hoop jongens uit het team al, waardoor het voor mij voelt als een warm bad waarin ik terecht ben gekomen. Ook op het veld gaat het naar mijn mening goed. Ik heb er zes goals in liggen en dat terwijl ik niet eens alles heb gespeeld, dus ik ben tevreden.’’

,,Qua teamprestatie zal het wel wat beter moeten. De 13e plaats waar we nu staan is niet wat we willen. Ik heb er wel vertrouwen in dat we kunnen gaan klimmen op de ranglijst. Veel punten die we tot nu toe hebben laten liggen waren onverdiend of in ieder geval niet nodig.’’

Zaterdag speel je tegen je oude club Ter Leede, merk je een groot verschil tussen AFC en Ter Leede?

,,Het grootste verschil is denk ik dat het bij Ter Leede allemaal net wat serieuzer en professioneler is. Bij AFC is het natuurlijk ook best wel professioneel, maar het draait ook wat meer om gezelligheid. Het voelt aan als een vriendenteam dat op niveau voetbalt. Waar we bij Ter Leede op de club met elkaar omgingen, gebeurt dat nu bij AFC niet alleen op de club, maar ook daarbuiten.’’

,,Of ik beter presteer in een team waar het voor een groot deel om gezelligheid draait? Nee dat niet, de afgelopen jaren bij Ter Leede heb ik ook in leuke teams gezeten. Ik ben een speler die er altijd vol voor gaat, dus ik heb dat niet per se nodig om te presteren.’’

Heb je voor jezelf het gevoel dat je alles eruit hebt gehaald bij Ter Leede?

,,Zeer zeker niet. Daarbij wil ik niet naar trainers of andere spelers wijzen, want ik vind dat je altijd eerst naar jezelf moet kijken. In mijn eerste jaar heb ik bijna alles gespeeld. Vorig seizoen raakte ik geblesseerd in de voorbereiding en dan loop je eigenlijk vanaf het begin al achter de feiten aan. De trainer koos voor andere jongens op dat moment en het lukte me niet meer om mijn basisplaats weer terug te veroveren. Daarom ben ik blij dat ik dit seizoen bij AFC weer veel minuten maak en belangrijk kan zijn.’’

De trainer dit jaar, Benno Nihom, is naast trainer van AFC (zat.) ook trainer van Ajax Vrouwen. Merk je dat als speler?

,,Nee, daar merk je eigenlijk vrij weinig van. Het is één keer voorgekomen dat hij in de rust van een wedstrijd weg moest. Dat was tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Noordwijk. Ajax Vrouwen speelde toen in de Champions League en hij had verplichtingen bij de radio. Verder merk je er niks van, hij is elke training bij ons gewoon aanwezig. Hij is nu bezig aan zijn derde seizoen bij AFC en is ook onderdeel van het vriendenteam wat we zijn.’’

Tot slot, de wedstrijd van zaterdag. Ter Leede is in vorm met dertien punten uit de laatste vijf duels. Bij jullie zijn de resultaten een beetje wisselend, wat verwacht je van de wedstrijd?

,,Allereerst heb ik heel veel zin in de wedstrijd van zaterdag. Er zijn ook flink wat berichtjes over en weer gestuurd. Ik heb nog regelmatig contact met spelers en trainers van de afgelopen seizoenen bij Ter Leede. Ook de groepsapp van vorig seizoen; ‘FC Net Niet’, is nog intact en daar wordt natuurlijk wel het een en ander gezegd over de wedstrijd van zaterdag, haha.’’

,,We weten dat het een lastige wedstrijd zal gaan worden, omdat Ter Leede gewoon een hele goede ploeg is. We zijn er echter op gebrand om punten te pakken en de winterstop goed in te gaan. Dan kunnen we met een positief gevoel de tweede seizoenshelft in gaan. Onze doelstelling is om in ieder geval de nacompetitie te ontlopen, maar ik vind zelf dat we beter zijn dan een aantal ploegen die op dit moment boven ons staan op de ranglijst, dus we gaan kijken waar het schip strandt.’’

Tekst: Max van Steen

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)