Een verrassing? Nee. Erg gewenst? Ja. Jack van den Berg werd deze week gepresenteerd als de nieuwe trainer van Barendrecht. Een club waar hij al eerder negen jaar lang trainer van was. Daarnaast speelde de nu 59-jarige oefenmeester zes jaar voor de club en bekleedde hij diverse functies bij de tweededivisionist. Van den Berg is weer ‘thuis’.

Na zijn vertrek bij VV Katwijk eind oktober koos Van den Berg ervoor om de batterij weer even op te laden. Toch wilde hij na een paar weken al weer aan de slag. Weg uit huis en lekker bezig zijn met voetbal.

Harry Potter
,,Met alle respect voor mijn vrouw Marianne, maar na een paar keer heb ik Harry Potter op de maandagavond wel gezien”, begint Van den Berg met een knipoog over zijn thuissituatie. ,,Ik kreeg een paar weken geleden al de kans om ergens in de Tweede Divisie aan de slag te gaan, maar dat voelde op dat moment nog niet goed. Toen Barendrecht voorbijkwam, had ik wel het goede gevoel. Daarbij komt dat ik niet zo goed ‘nee’ kan zeggen.” De trainer liet overigens in het midden welke club interesse in hem toonde.

En dus duurde de onderhandelingen tussen Barendrecht en Van den Berg niet lang. ,,Ik zal je zeggen dat ik nu al met de eerste dingetjes bezig ben. De eerste gesprekken voeren met spelers en de staf, kleding passen, handtekeningen zetten en ga zo maar door.”

,,Het is niet ideaal om tussentijds in te stappen, maar Barendrecht is echt mijn club.”

De oud-trainer van onder andere ASWH begint officieel pas op 2 januari aan zijn klus, maar beseft dat er een hoop werk te verrichten is. Daarom zal hij komende zaterdag tijdens de wedstrijd VVSB – Barendrecht een nieuwsgierig toeschouwer zijn.

,,Ik ken de weg naar de Bollenstreek nog vrij aardig, dus dat komt wel goed. Zonder dollen: ik ga bij die wedstrijd even kijken om een nog beter beeld van mijn ploeg te krijgen. Ik bemoei mij niet met de opstelling of iets, hoor. Ik ben er puur als toeschouwer.”

Tussentijds instappen
Toch had Van den Berg het liever iets anders gezien. Zijn voorkeur ging uit naar een dienstverband wat zou beginnen in juni. Maar de nood is hoog bij Barendrecht en dus steekt Van den Berg met alle liefde zijn helpende hand toe.

,,Ik zou met alle plezier heel wat jaartjes bij Barendrecht willen werken”

,,Ik zal geen slecht woord over Albert van der Dussen zeggen, want hij zat gewoon in een hele moeilijke situatie. Ik geloof dat er een aantal sterkhouders afgelopen zomer is vertrokken en dat er nu een paar sleutelspelers kampen met blessures. Het is niet ideaal om tussentijds in te stappen, maar Barendrecht is echt mijn club. Dan doe je dat gewoon voor ze.”

,,Ik weet niet wat moeilijker is; instappen bij een ploeg die bovenin meedraait of een club die onderin staat? Ik denk dat ik die vraag over een half jaar pas kan beantwoorden. Laat ik duidelijk zijn: bij Katwijk hadden we alles te verliezen. Dat is bij Barendrecht ook wel het geval, maar in mindere mate.”

Lief
Na de bekendmaking van het grote nieuws dat hij terug zou keren bij de club werd hij overspoeld met berichten vanuit alle hoeken. De belangstelling doet Van den Berg goed en geeft hem energie.

,,Ik geloof dat ik donderdagavond twee uur niet op mijn telefoon keek, omdat ik ergens in een bar stond. Daarna schrok ik me kapot: ongeveer honderd appjes van mensen die mij succes wenste. Dat vind ik wel lief, hoor. Ik hoor ook heel veel mensen dat alles nu bij elkaar komt. De cirkel lijkt rond zeggen ze dan. Misschien is dat ook wel zo. Ik zou met alle plezier heel wat jaartjes bij Barendrecht willen werken.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Zoutman observeert: ,,Dingen die goed zijn, moet je niet veranderen”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande20.00Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein