De wegen van Noordwijk en Mo Faouzi scheiden aan het einde van het seizoen. Beide partijen hebben besloten het aflopende contract niet te verlengen. ,,Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en de club wekte niet de indruk mij graag te willen houden”, vertelt Faouzi.

,,Ik heb er lang over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor iets nieuws”, vertelt Faouzi. Hij en de beleidsbepalers van Noordwijk zaten daarmee min of meer op één lijn. ,,Als ze graag verder met mij hadden gewild, ga je niet pas in februari om de tafel. Het was een kort gesprek. Ze hebben mij niet eens een concreet voorstel gedaan.”

Trainer Dogan Corneille was voorstander van het aanblijven van Faouzi. ,,Hij vertelde op trainingskamp dat hij me graag wilde houden en heeft dat ook aan de club kenbaar gemaakt. Toen ik hem over mijn vertrek vertelde, gaf hij aan het jammer te vinden.”

Faouzi is bezig aan zijn vierde seizoen bij Noordwijk. Anderhalf jaar geleden keerde hij terug van IJsselmeervogels, dat hem na zijn succesvolle eerste periode aan de Duinwetering wegkaapte.

Buitengewoon

,,Die eerste periode was met 44 goals in twee seizoenen buitengewoon. Onbewust heb ik daarmee de lat heel hoog gelegd. Ik vind dat ik vorig seizoen met 14 goals in de Topklasse niet onverdienstelijk heb gepresteerd, terwijl we onderin streden. Dit seizoen is het minder. Hoewel ik altijd eerst naar mezelf kijk, heb ik bij de club aangegeven dat de keuze voor de trainer aan het begin van het seizoen (Oscar Alkemade) voor mij nadelig heeft uigepakt. Dat is van invloed op de rest van het seizoen geweest, hoewel ik het onder Dogan weer aardig heb opgepakt.”

Zijn aanstaande vertrek betekent dat Faouzi niet meer aan de zijde zal spelen van vriend Stefano Goncalves. De middenvelder verlengde vrijdag wél zijn contract. ,,We spelen sinds mensenheugenis samen”, lacht Faouzi. En dan serieus. ,,Nee, dat is het leven. Je maakt keuzes en die laat je niet afhangen van vrienden.”

Faouzi heeft nog geen nieuwe club gevonden. ,,Er speelt het een en ander, maar niets concreet. Clubs weten natuurlijk ook niet dat ik vertrek. Ik sta open voor nieuwe clubs. Het is geen vereiste dat het in de buurt van Rotterdam moet liggen. Een Bollenstreek-club zou ook mooi zijn.”

Foto: Ron van der Linden

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC