Kuijvenhoven

In de rubriek ‘de favoriete speler van’ is het de bedoeling dat een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiest, daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. Ditmaal is het de beurt aan Derek van der Plas, voormalig assistent-coach van Quick Boys en momenteel bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij Valken ’68.


Onze rubriek ‘de favoriete speler van’ is terug van weggeweest. Dit item hadden we in de beginjaren van VIDB en was erg geliefd. Na eerst bij alle coaches uit de streek het net te hebben opgehaald, schakelden we door naar de captains. Nu (ruim acht jaar later) zijn we weer begonnen bij de trainers. Na Rob Jonkman in aflevering drie komt nu Derek van der Plas aan het woord.

Na een aantal jaren als assistent van het eerste elftal van Quick Boys te hebben gefungeerd, koos Van der Plas ervoor om het onder 21 team op Nieuw Zuid te gaan trainen. Momenteel is de Katwijker hoofdtrainer bij Valken ’68, maar hierdoor is hij al wel enkele jaren verdwenen uit de top van het amateurvoetbal, dit maakte de keuze voor zijn ‘favoriete speler’ er niet gemakkelijker op.

”De eerste die in me opkomt, en dat is misschien wel een verrassing, maar dat is Ricardo Kuyvenhoven. Een jongen waarmee ik heel lang heb samengewerkt en training aan heb gegeven”, vertelt Van der Plas, die de Leidenaar meemaakte bij Quick Boys. De club die de middenvelder afgelopen winter verruilde voor VVSB.

‘Dat is iets waar hij aan moet werken, maar dat weet hij zelf ook wel. Ik geloof absoluut in die jongen.’

”Ik vind het een hele goede speler. Hij is zo balvaardig en is vaak in z’n aanname de tegenstander al kwijt en zorgt hiermee voor een één tegen twee situatie, dat doet die ook nog is allemaal in een compacte ruimte. Zo mooi om te zien hoe hij dat allemaal doet, een ideale verbindingsspeler tussen de verdediging en de aanval.”

Overstap naar VVSB
Kijkend naar de speeltijd die de middenvelder krijgt van trainer Wilfred van Leeuwen, is de overstap naar VVSB nog geen succes gebleken voor de 24-jarige linkspoot. ”Door blessures is hij nooit een onbetwiste basisspeler geworden bij Quick Boys. Ik had hoop toen hij naar VVSB ging dat Ricardo het snel zou gaan oppakken, maar hij is er veel maanden uit geweest en dat heeft misschien even wat tijd nodig. Als trainer ga je ook niet heel snel concessies doen als het elftal draait”, doelt Van der Plas op de huidige tweede plaats van de Noordwijkerhouters in de zondagse Derde Divisie.

Waar Van der Plas het voetballende vermogen van Kuyvenhoven roemt, moet het rendement van de Leidenaar wel omhoog als hij een onbetwiste basisspeler wil worden bij een club in de Tweede Divisie. ”Hij moet meer assist op z’n naam krijgen en meer goals gaan scoren. Dat is iets waar hij aan moet werken, maar dat weet hij zelf ook wel. Ik geloof absoluut in die jongen”, aldus Van der Plas.

Lees ook: Van der Plas op zijn plek bij Valken ’68: ‘Het hoofdtrainerschap bevalt me goed’
Check ook: Favoriete speler van Marcel IJzendoorn (SJC): Robbert Susan
Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN