Iedere woensdag laten we in de rubriek ‘de favoriete speler van’ een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiezen. Daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In aflevering dertien is het de beurt aan FC Rijnvogels-coach Hein van Heek om zijn keuze te maken. ,,Robert Steemers vind ik een klasbak”

Voor Van Heek is Steemers geen onbekende. Als trainer van Voorschoten ’97 werkte Van Heek een seizoen lang met de buitenspeler. De Voorschotenaar speelde in de jeugd van ADO Den Haag, ging daarna naar Quick om vervolgens neer te strijken bij Van Heek in Voorschoten. De laatste twee seizoenen is Steemers te bewonderen op de Roodemolen bij Ter Leede.

,,Robert is naast een goede speler een erg fijne jongen om mee te werken. Hij is  leergierig en dat is natuurlijk lekker voor een trainer. We zagen in dat jaar bij Voorschoten al snel dat hij makkelijk een niveau hoger aankon. Ik heb hem dan ook geadviseerd niet mee te gaan naar Rijnvogels en hoger te gaan spelen. In twee jaar tijd heeft hij bij Ter Leede nu een mooie ontwikkeling meegemaakt. Hij pikt zijn goals en assists mee.”

,,Als buitenspeler heeft Robert prima kwaliteiten: hij heeft snelheid en is tweebenig. Maar bovenal behoudt hij het overzicht in zijn actie. Vaak zie je toch dat buitenspelers de actie om de actie maken. Daar hebben we bij hem veel aandacht aan besteed. Dat wisselt hij nu veel beter af. Ik ben wel benieuwd wat hij volgend jaar gaat doen. Mijns inziens heeft hij de kwaliteiten om in de Topklasse te spelen, maar het is ook een jongen die een goed gevoel bij een club moet hebben. Bij Ter Leede is dat in ieder geval aanwezig.”

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN