Hij is terug, de favoriete speler van…Vorig jaar een van onze populairste rubrieken. Wel met een belangrijk verschil. Na vorig seizoen de trainers is de keuze nu aan de aanvoerders. De spelregels zijn hetzelfde. Er mag geen teamgenoot gekozen worden en de speler moet actief zijn in het amateurvoetbal. In aflevering acht de keuze aan John Hoogeveen. ,,Ik heb niet zo snel dat ik een speler goed vind, maar bij Omar Hamdi heb ik dat wel.”

Niet voor het eerst is Hamdi in deze rubriek gekozen. Vladimir Jozic, aanvoerder van VVSB, en de huidige Teylingen-trainer Laurens Mouter gingen Hoogeveen voor. De captain onderbouwt zijn keuze. ,,Omar is een goudeerlijke en vriendelijke jongen, met een enorme drive. Hij was bij ons een zeer gewaardeerde speler.”

Hamdi werd in 2008 door toenmalig coach Stefan Roodakkers naar SJC gehaald en liet vrijwel direct zien een toegevoegde waarde te zijn. ,,Hij heeft een tomeloze energie, een goed inzicht om het moment van aanvallen te kiezen en is altijd bereid verdedigend en aanvallend zijn steentje bij te dragen. Vooral het laatste jaar bij SJC was hij ons echt ontgroeid. Ik kon hem op de training nauwelijks meer bij houden. Gelukkig hoor ik de verhalen dat hij bij VVSB en nu ook bij Katwijk regelmatig het gaspedaal opentrekt, dus het ligt niet aan mij”, grijnst Hoogeveen.

Warmte

Toch duurde het uiteindelijk vrij lang, vier jaar, voordat Hamdi de stap hogerop maakte. Hoogeveen heeft daar wel een verklaring voor. ,,Als je het ergens naar je zin hebt, verkas je niet zo snel. De meeste spelers blijven langer bij ons hangen, omdat SJC warmte uitstraalt. Uiteindelijk heeft hij toch de stap hogerop gemaakt. Ik gun hem dat. Omar heeft bij ons nooit verzaakt en altijd alles gegeven. Je moet een speler die ambities heeft om hogerop te gaan niet tegenhouden.”

Het is geen toeval dat Hoogeveen voor Hamdi heeft gekozen en diens instelling roemt. Hij houdt van spelers die de mouwen opstropen. Zelf is hij ook uit dat hout gesneden. ,,Er zijn voor mij drie belangrijke factoren. Je moet kunnen voetballen, inzet hebben en je kunnen voegen in het team. Inzet vind ik daarvan het belangrijkste, want dat kan iedereen. Ik heb een hekel aan spelers die daar lak aan hebben.”

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)