Hij is terug, de favoriete speler van…Vorig jaar een van onze populairste rubrieken. Wel met een belangrijk verschil. Na vorig seizoen de trainers is de keuze nu aan de aanvoerders. De spelregels zijn hetzelfde. Er mag geen teamgenoot gekozen worden en de speler moet actief zijn in het amateurvoetbal. In aflevering negen is de keuze aan Michiel van Dam (Katwijk). Zijn favoriete speler is al eerder gekozen in deze rubriek: Tom Zoontjes.

Van Dam kiest voor een speler die op zijn eigen positie speelt. ,,Ik kan ook voor een spits kiezen, maar zo zit ik niet in elkaar”, zegt de verdediger. ,,Ik ken Tom redelijk goed. Het is een slimme, goede jongen. Iemand die kijk heeft op het leven en op het voetbal. Er zit een goede kop op. Hij scoort altijd een voldoende en is een verlengstuk voor een trainer.”

,,Hij is verder kopsterk, heeft een goede trap, staat altijd goed gepositioneerd en pikt ook nog z’n goaltjes mee”, somt Van Dam de kwaliteiten op van zijn collega-aanvoerder. ,,,Hij is voor FC Lisse een absolute meerwaarde, een van de beste verdedigers uit de Topklasse. Tom is een van de redenen waarom Lisse het, met beperkte middelen, toch steeds makkelijk redt.”

Pech

,,Als Tom wat zegt, snijdt dat altijd hout”, zegt Van Dam. ,,Hij zegt nooit iets zomaar. Ik denk dat we wel een beetje te vergelijken zijn. Op en naast het veld. Al is Tom misschien nog dichter bij een echte doorbraak in het betaalde voetbal gekomen dan ik. Hij heeft het ook door een beetje pech net niet gered.”

Van Dam heeft door zijn ervaring in de Topklasse al heel wat goede voetballers voorbij zien komen. ,,Simon Brouwer, de aanvoerder van GVVV, vind ik ook een hele goede. Een middenvelder met ontzettend veel loopvermogen. Die staat er altijd. Ook Hielke Penterman van HHC Hardenberg is misschien wel te goed voor de Topklasse. Als je ieder seizoen meer dan tien treffers maakt als middenvelder en topscorer aller tijden bent in de Topklasse zegt dat genoeg.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers/FC Lisse


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)