Hij is terug, de favoriete speler van…Vorig jaar een van onze populairste rubrieken. Wel met een belangrijk verschil. Na vorig seizoen de trainers is de keuze nu aan de aanvoerders. De spelregels zijn hetzelfde. Er mag geen teamgenoot gekozen worden en de speler moet actief zijn in het amateurvoetbal. In aflevering zes is Tom Bleijswijk (Foreholte) aan de beurt. Hij kiest voor Raymond Manuputty, de rechtsback van Noordwijk. ,,Het gaat bij hem zo natuurlijk allemaal.”

,,Ik ken niet heel veel spelers uit de regio omdat ik zelf op zondag voetbal en op zaterdag veel aan m’n studie doe”, begint Bleijswijk zijn relaas. ,,Daarom kies ik voor een voetballer waarmee ik zelf heb gevoetbald.”

Voor de tweede week op rij is een rechtervleugelverdediger als favoriete speler wordt verkozen. Na Omar Hamdi van Katwijk is het nu de beurt aan Manuputty. ,,Raymond ken ik heel goed uit onze gezamenlijke tennis-en-voetbalperiode. Vanaf ons zevende hebben we eerst samen getennist. Daarna kwam Raymond vanuit UDO in de B-junioren bij Foreholte voetballen. Hij was toen al zo gedisciplineerd. Een echt trainingsbeest. In allebei de sporten was hij vroeger al beter dan ik.”

Snel en dynamisch

Bleijswijk stelt dat Manuputty vroeger als aanvaller werd gebruikt. ,,Hij was in de jeugd een buitenspeler. Door verschillende ontwikkelingen is hij naar achteren geschoven. Hij was toen al niet de grootste, maar hij was altijd verschrikkelijk snel en dynamisch. Dat is-ie nog steeds.”

Z’n aanvalsdrift en z’n loopvermogen noemt de middenvelder van de tweedeklasser de grootste kwaliteiten van de Noordwijk-verdediger. ,,Hij kan negentig minuten lang de hele rechterflank bestrijken. Maar ook verdedigend staat hij z’n mannetje. Alles gaat bij hem zo natuurlijk. Door zich slim op te stellen wint hij veel duels. In de speelwijze van nu, waarbij backs ook aanvallend iets moeten kunnen, past hij heel goed. Wij hebben met Lukas Wiering ook zo’n speler. Heel lekker om in je team te hebben.”

Er lag naast Manuputty ook nog een andere naam op de lippen van de Voorhouter. Een goede tweede is Martin van Eeuwijk, die Bleijswijk kent uit de tijd dat de Rijnsburg-speler nog bij Teylingen voetbalde. ,,Dat vind ik ook nog steeds een goede speler qua techniek en dynamiek. Alleen z’n mentaliteit was altijd wat minder.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)