Hij is terug, de favoriete speler van…Vorig jaar een van onze populairste rubrieken. Wel met een belangrijk verschil. Na vorig seizoen de trainers is de keuze nu aan de aanvoerders. De spelregels zijn hetzelfde. Er mag geen teamgenoot gekozen worden en de speler moet actief zijn in het amateurvoetbal. In aflevering zes is Tom Bleijswijk (Foreholte) aan de beurt. Hij kiest voor Raymond Manuputty, de rechtsback van Noordwijk. ,,Het gaat bij hem zo natuurlijk allemaal.”

,,Ik ken niet heel veel spelers uit de regio omdat ik zelf op zondag voetbal en op zaterdag veel aan m’n studie doe”, begint Bleijswijk zijn relaas. ,,Daarom kies ik voor een voetballer waarmee ik zelf heb gevoetbald.”

Voor de tweede week op rij is een rechtervleugelverdediger als favoriete speler wordt verkozen. Na Omar Hamdi van Katwijk is het nu de beurt aan Manuputty. ,,Raymond ken ik heel goed uit onze gezamenlijke tennis-en-voetbalperiode. Vanaf ons zevende hebben we eerst samen getennist. Daarna kwam Raymond vanuit UDO in de B-junioren bij Foreholte voetballen. Hij was toen al zo gedisciplineerd. Een echt trainingsbeest. In allebei de sporten was hij vroeger al beter dan ik.”

Snel en dynamisch

Bleijswijk stelt dat Manuputty vroeger als aanvaller werd gebruikt. ,,Hij was in de jeugd een buitenspeler. Door verschillende ontwikkelingen is hij naar achteren geschoven. Hij was toen al niet de grootste, maar hij was altijd verschrikkelijk snel en dynamisch. Dat is-ie nog steeds.”

Z’n aanvalsdrift en z’n loopvermogen noemt de middenvelder van de tweedeklasser de grootste kwaliteiten van de Noordwijk-verdediger. ,,Hij kan negentig minuten lang de hele rechterflank bestrijken. Maar ook verdedigend staat hij z’n mannetje. Alles gaat bij hem zo natuurlijk. Door zich slim op te stellen wint hij veel duels. In de speelwijze van nu, waarbij backs ook aanvallend iets moeten kunnen, past hij heel goed. Wij hebben met Lukas Wiering ook zo’n speler. Heel lekker om in je team te hebben.”

Er lag naast Manuputty ook nog een andere naam op de lippen van de Voorhouter. Een goede tweede is Martin van Eeuwijk, die Bleijswijk kent uit de tijd dat de Rijnsburg-speler nog bij Teylingen voetbalde. ,,Dat vind ik ook nog steeds een goede speler qua techniek en dynamiek. Alleen z’n mentaliteit was altijd wat minder.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude