Iedere woensdag laten we in de rubriek ‘de favoriete speler van‘ een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiezen. Daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In aflevering tien mag Laurens van der Voort, coach van Lisse Zondag, het vonnis vellen. ,,Kevin Winter is een echte leider.”

Kevin Winter heeft de primeur. Als eerste voetballer is hij voor de tweede keer in deze rubriek gekozen. In de allereerste aflevering stak Katwijk-coach Cees Bruinink zijn bewondering voor de linkspoot niet onder stoelen of banken. Negen edities later blijkt ook Laurens van der Voort fan van de aanvoerder van Rijnsburgse Boys.

,,Ik vind Martin van Eeuwijk ook een geweldige speler, maar ik kies toch voor Kevin Winter”, zegt hij. ,,Winter is een echte leider in het veld. Het is een goede voetballer en iemand die de boel goed regelt. Daarnaast is het buiten het veld ook een aardige gozer. Dat spreekt me ook aan.”

Veel ziet Van der Voort zijn dorpsgenoot overigens niet aan het werk. Het topamateurvoetbal laat hij op zaterdag vaak voor wat het is. ,,Ik ben de hele week druk met werk en mijn eigen elftal. Een dagje rust is dan ook niet verkeerd. Ik ga af en toe wel eens bij Lisse kijken. Ze hebben zaterdag dan wel met 5-1 gewonnen, maar het voetbal is meestal niet geweldig. Als het dan, zoals nu, ook nog eens koud is, dan blijf ik liever thuis voor een wedstrijdje Engels voetbal op de buis. “

Winter werd in 2008 algeheel amateurkampioen met FC Lisse. Diezelfde titel won hij ook bij IJsselmeervogels in 2010 waar hij ook eerder zaterdagkampioen (2007) werd en een afdelingstitel (2009) won. Momenteel speelt hij al enkele jaren voor Rijnsburgse Boys. De routinier twijfelt nog of hij zijn loopbaan voortzet.

POPULAIRE BERICHTEN