Hij is terug, de favoriete speler van…Vorig jaar een van onze populairste rubrieken. Wel met een belangrijk verschil. Na vorig seizoen de trainers is de keuze nu aan de aanvoerders. De spelregels zijn hetzelfde. Er mag geen teamgenoot gekozen worden en de speler moet actief zijn in het amateurvoetbal. In aflevering vijf is Vladimir Jozic (VVSB) aan de beurt. Hij kiest voor zijn oude ploeggenoot Omar Hamdi. ,,Omar is typische een back uit deze tijd.”

Altijd interessant om te weten, zijn er bij het keuzeproces andere spelers door het hoofd van een speler geschoten. ,,Uiteraard Kevin Winter”, zegt Jozic. ,,Maar ook Mark van den Boogaart en Rik Vermeulen vind ik hele goede voetballers. Ik zie af en toe een wedstrijdje van hun. Dat zijn stuk voor stuk ook goede spelers.”

Hamdi, sinds dit seizoen spelend voor Katwijk, maakte de afgelopen jaren bij VVSB indruk als een stoomlocomotief die de gehele rechterkant bestreek. Vergelijkbaar met wat Dani Alves bij FC Barcelona doet. ,,Omar is zo dynamisch. Hij probeert continu aanvallend zijn steentje bij te dragen. Dat is echt iets van de laatste jaren. Vroeger zag je dat amper. Dan moesten verdedigers echt achterin blijven. Omar is echt een van de beste vleugelverdedigers in het amateurvoetbal. Dat heeft Katwijk goed gezien.”

Energie voor twee

Ook buiten het veld is Hamdi volgens Jozic van toegevoegde waarde. ,,Als Omar zich goed voelt en door het team wordt opgenomen, is het een gangmaker. Dat duurde bij ons ook een half jaartje maar daarna kwam hij helemaal los. Dat weet hij zelf ook. Hij is goed gek en heeft altijd energie voor twee. Ook op trainingen loopt hij altijd voorop. Het is gewoon een hele goede jongen en dito voetballer.”

,,Vaak focust een tegenstander zich op de voorhoede”, vervolgt Jozic. ,,Of specifiek op een kant, zoals bij ons vorig seizoen veel gebeurde met Koen Bosma op links. Dan is het natuurlijk prettig als je kunt afwisselen. Wij hadden met Omar een extra wapen op rechts. Tegenstanders kunnen zich wapenen tegen één ding en je daar proberen vast te zetten. Dat wordt een stuk moeilijker als je op beide flanken mogelijkheden hebt.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels