Hij is terug, de favoriete speler van…Vorig jaar een van onze populairste rubrieken. Wel met een belangrijk verschil. Na vorig seizoen de trainers is de keuze nu aan de aanvoerders. De spelregels zijn hetzelfde. Er mag geen teamgenoot gekozen worden en de speler moet actief zijn in het amateurvoetbal. In aflevering elf is de keuze aan Maarten Woudenberg (Quick Boys). De middenvelder kiest voor een oud-ploeggenoot bij Spakenburg. ,,Salim Amerzgiou is een soort zaalvoetballer op het veld.”

,,Ik heb in twee periodes vier seizoenen met Salim samengespeeld”, begint Woudenberg, die Quick Boys na dit seizoen zal verlaten, zijn relaas. ,,Hij stond altijd als rechtsbenige op links, een beetje hangend aan de buitenkant. Daar speelt hij trouwens nog steeds. Salim koppelde een functionele techniek aan slimheid. Hij is niet heel snel, maar beschikt over een hele goede passeerbeweging. Hij wist altijd wel een man uit te spelen. Naast veel assists pikte Salim ook altijd zijn goaltjes mee. Een complete aanvaller”, zegt Woudenberg over de man die in het dagelijks leven als sportinstructeur werkt bij een gevangenis en nog minimaal twee seizoenen op de Westmaat te zien zal zijn.

Goede gozer

Wat deze rubriek leert, is dat spelers vaak een voetballer kiezen die ook buiten het veld goed in de groep ligt. Zo ook Woudenberg. ,,Salim is een goede gozer. Niet heel erg op de voorgrond, maar als er wat gezegd moest worden, deed hij dat altijd. En hij was altijd in voor een geintje. Ook belangrijk in het voetbal.” Nog steeds hebben de twee goed contact. ,,We spreken elkaar regelmatig over de app of aan de telefoon.”

Voetballers vinden het meestal moeilijk kiezen. Dat geldt ook voor Woudenberg. De oud-prof heeft heel wat amateurvoetballers voorbij zien komen. Hii heeft ook eervolle vermeldingen over voor Hielke Penterman van HHC Hardenberg en voor dorpsgenoot Kees ‘Pier’ Tol, die ook bij Spakenburg speelt. ,,Beiden had ik kunnen noemen, maar zijn al een keer gekozen. Penterman scoort als middenvelder altijd minimaal tien goals. Dan ben je gewoon een hele goede. En de cijfers van Tol zeggen genoeg. Al mist ‘Pier’ nog genoeg kansen”, zegt Woudenberg over zijn vriend en de huidige topscorer in de Topklasse.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Schalk

vanduynvandergeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)