Na maandenlange onzekerheid over de toekomst van FC Lienden in het topamateurvoetbal heeft de Gelderse club de knoop doorgehakt: de tweededivisionist blijft actief op hoog niveau. Dat meldt StadBuren.nl. Lienden zou een extra nieuwsbrief hebben verstuurd aan de eigen businessclubleden.

In december 2018 trokken de tweede hoofdsponsors nog de stekker uit de hoofdmacht. Zij konden naar eigen zeggen niet meer voldoen aan de financiële en organisatorische licentie-eisen voor het spelen op het hoogste amateurniveau. Even was sprake dat FC Lienden zelfs uit de Tweede Divisie zou stappen, maar via een doorstart onder aanvoering van trainer Hans van de Haar, Hans van Baal en Rianne Dees lukte het de club om het seizoen toch af te maken, met hulp van de Peter Barendse en Nordin Wooter Academy.

Dit seizoen strijdt FC Lienden tegen degradatie naar de Derde Divisie. De verenging uit de Betuwe, dat afgelopen zaterdag nog te sterk was voor Excelsior Maassluis (1-0), zou met de huidige stand nacompetitie moeten spelen, samen met VVSB. De Noordwijkerhouters hebben evenveel punten (23) als Lienden, dat komend weekend op bezoek gaat bij vv Katwijk.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Ruigrok slaat alle adviezen in de wind en gaat weer voetballen: ,,Kon het geen plekje geven”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels