width=

Bij VVSB maakten ze al een klein vreugdedansje om het terugtrekken van FC Lienden uit de Tweede Divisie. Niet omdat de Noordwijkerhouters dat de Gelderlanders nou gunnen, maar wel omdat dat zou betekenen dat de ploeg van Eric Meijers niet direct kan degraderen. Zo ver is het echter nog niet, want de KNVB vertelt dat Lienden zich nog niet met een verzoek tot terugtrekking heeft gemeld. 

Update 21 december 10.35 : ‘Hoofdtrainer FC Lienden gaat op zoek naar geldschieter’

De soap rondom FC Lienden is nog niet afgelopen. De Gelderlander meldt afgelopen vrijdagochtend dat hoofdtrainer van de club, Hans van de Haar, zich niet neer wilt leggen bij de beslissing van de club om niet meer uit te komen in de Tweede Divisie. 

In het dagblad laat de oefenmeester weten dat hij zelf op zoek gaat geldschieters om een minimaal budget te creëren, zodat de staf en spelers het seizoen alsnog afmaken. Volgend de oud-trainer van Spakenburg betaalt de club geen grote bedragen en zou de missie mogelijk moeten zijn. FC Lienden heeft zich nog altijd niet officieel teruggetrokken uit de Tweede Divisie.

De club verbaasde afgelopen dinsdagavond vriend en vijand door aan te kondigen dat de tweededivisionist per direct stopt met voetballen in de competitie. De grootste reden zou zijn dat er oplopende schulden zijn en dat de grote geldschieters niet meer willen bijleggen.

FC Lienden nog niet niet definitief uit de Tweede Divisie

Bovendien staat er in het reglement Amateurvoetbal, waaronder de Tweede Divisie valt, beschreven op pagina 26 Artikel 11, lid 2a dat het voor clubs verboden is om zich terug te trekken uit de competitie. Dat zou betekenen dat FC Lienden een weg als Achilles’29 wacht: alle spelers mogen uitkijken naar een nieuwe club, maar er moet wel een elftal behouden blijven dat het seizoen afmaakt.

Uitzondering
Het verbod in Artikel 11 kent echter wel een uitzondering, beschreven in lid 2b. (Klik hier voor het reglement). De bond kan namelijk akkoord gaan met het terugtrekken van een team uit de competitie wanneer de betreffende vereniging maar één seniorenteam of slechts één team in een leeftijdsklasse heeft. De zondagtak van FC Lienden heeft geen tweede elftal. Wel heeft de club een zaterdagtak, waarvan het hoogst geklasseerde team uitkomt in de Vierde Klasse. Het is dus de vraag of de bond beslist of een tweededivisionist daar de klappen mee kan vangen.

Als de bond besluit tot terugtrekken, dan degradeert FC Lienden automatisch en zijn alle gespeelde wedstrijden tegen de club ongeldig. VVSB speelt dan in ieder geval nacompetitie, maar ook het gat naar boven wordt iets kleiner. Bij concurrenten Jong Almere City, Barendrecht (3 punten) en Scheveningen (1 punt) wordt het tegen Lienden behaalde punten natuurlijk afgetrokken. VVSB zelf speelde nog niet tegen de ploeg uit Gelderland, want die wedstrijd stond direct na de winterstop gepland.

Lees ook: ‘Meijers en Broekhof over het terugtrekken van FC Lienden: ,,Een overwinning”’

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein