FC Lienden verdwijnt per direct uit de Tweede Divisie. De Gelderlanders maakten dinsdagavond bekend de topvoetbalactiviteiten met onmiddellijke ingang te staken. Als hiervan zal FC Lienden geen competitiewedstrijden meer spelen, zodat de KNVB niet anders kan dan de Liendense hoofdmacht uit de competitie te nemen.

Aanleiding voor het besluit is het gebrek aan liquide middelen om te kunnen blijven concurreren in de Tweede Divisie, zo staat opgetekend in een verklaring. “Het Stichtingsbestuur betreurt het dat een dergelijk besluit genomen moet worden maar ziet geen alternatief.

Door het ontbreken van ieder perspectief wordt het niet langer verantwoord en realistisch gevonden om op dezelfde voet verder te (blijven) gaan. Zeker nadat duidelijk werd dat de hoofdsponsors niet langer bereid zijn naast hun aanzienlijke sponsorbijdragen garant te moeten (blijven) staan voor de (aanzienlijke) tekorten. Dit mede als gevolg van het feit dat op behoorlijke wijze meedoen in de Tweede Divisie niveau een begroting van een bepaald minimaal vereist niveau vraagt.”

FC Lienden staat er met een zeventiende plek niet goed voor en meent dat er voor een betere tweede seizoenshelft ‘opnieuw extra financiële middelen nodig zijn’. Dat geld is er dus niet, naast alle tekorten.

Concurrent VVSB
Het terugtrekken van FC Lienden lijkt goed nieuws voor hekkensluiter VVSB, dat er een concurrent minder bij heeft. Beide ploegen zouden elkaar overigens bij de start van de tweede seizoenshelft, op 13 januari, treffen in de Betuwe. Omdat er sowieso een beloftenteam degradeert, lijkt directe degradatie uitgesloten voor VVSB.

FC Lienden was het laatste decennium een vaste waarde in de top van het amateurvoetbal. Onder Hans Kraay junior rukte de club in rap tempo op naar de top van het amateurvoetbal. FC Lienden pakte in 2014 en 2015 de titel in de zondagse Topklasse en werd ook eenmaal amateurkampioen van Nederland. De snelle opmars is nu dus abrupt ten einde gekomen.

Klik hier voor de hele verklaring van FC Lienden

Woensdagochtend verschijnt op deze site een interview met VVSB-trainer Eric Meijers 

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Meijers en Broekhof over terugtrekken FC Lienden: ,,Een overwinning”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda