Wedstrijden tussen Den Hoorn en FC Lisse zijn vaak gelijkwaardig en leveren het nodige spektakel op. Dat was gisteren niet anders. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. ,,Ik denk dat we met een punt niet mogen klagen”, zei rechtervleugelverdediger Joost Meiland.

Meiland zag FC Lisse de eerste twintig minuten domineren. Den Hoorn vocht zich letterlijk in de wedstrijd en haalde de opponent uit zijn spel. ,,Eerst werd er een stevige overtreding op Stefan Tibboel gemaakt. Later volgde nog een overtreding en opstootje, waar ik bij betrokken was. Ik gaf iemand een licht duwtje en kreeg daarvoor een gele kaart. In het vervolg is de scheidsrechter eigenlijk met kaarten blijven strooien.

,,Daarbij was het publiek erg nadrukkelijk aanwezig”, vervolgde Meiland. ,,Bij iedere overtreding van ons werd hard geschreeuwd en om een gele kaart geroepen. Ik had het idee dat de scheidsrechter daar wel vatbaar voor was.”

Opmerkelijk

De arbiter speelde ook een opmerkelijke rol bij de 1-0 van Den Hoorn. Meiland: ,,Stefan scheurde in een duel zijn shirt. Hij ging naar de kant om een nieuw shirt te halen en vroeg aan de scheidsrechter of hij zou wachten. De scheids zei ja, maar liet vervolgens alsnog snel de corner nemen. In de rebound scoorden zij de 1-0. Dat was wel een apart verhaal.”

In de tweede helft trok Lisse opnieuw het initiatief naar zich toe. ,,We gingen meer pressie spelen en hadden een veldoverwicht. David Verweij speelde voor het eerst weer mee en is heel belangrijk voor ons, omdat hij bijna elk kopduel wint. Een lange bal van hem werd doorgekopt door Patrick Schaap en uiteindelijk door Johan Prins afgerond.”

Volgende week speelt Lisse tegen Foreholte. Die wedstrijd leeft niet heel erg bij de blauwgele brigade. ,,Dat komt omdat we niet zoveel gasten van hun kennen. Voor ons zijn wedstrijden tegen Teylingen en Van Nispen meer beladen.”

Archieffoto: Marcel van den Bos/FC Lisse