Drie goals maken moet normaliter volstaan om een wedstrijd te kunnen winnen. De zondagtak van FC Lisse slaagde er niet in. Het verloor met 5-3 bij GSC/ESDO. ,,Ik ben heel teleurgesteld”, reageerde coach Laurens van der Voort. ,,Het mag niet zo zijn dat twee spelers het verschil maken.”

,,Ze hadden een heel goede spits en rechtsbuiten, die jongens ontstegen het niveau van de Tweede Klasse”, vervolgde Van der Voort. ,,Verder was het een heel normaal ploegje. Ze hadden een matige keeper en een niet zo beste verdediging. Als je weet dat ze twee gevaarlijke jongens voorin hebben, moet je zorgen dat die niet aan de bal komen of de pass eruit halen. Maar iedere bal kwam bij die twee terecht. Dat vond ik overdreven.”

Het is geen incident. Tegen Foreholte vielen de tegengoals ook al erg makkelijk. ,,Vorige week vier en nu vijf tegendoelpunten. Dat is een aandachtspuntje. Misschien moeten we het iets anders neerzetten”, stelde Van der Voort, die vier vaste waarden moest missen. Joost Meiland was geblesseerd, Sam van der Veek en Johan Prins geschorst en Stefan Tibboel op vakantie. ,,Dat helpt natuurlijk ook allemaal niet mee”

Efficiëntie 

Lisse was in de eerste helft gelijkwaardig aan ESDO. ,,Die jongens kwamen twee keer bij onze goal en twee keer was het raak.” In de tweede helft scoorde Patrick Schaap met zijn eerste van drie goals de aansluitingstreffer. Van der Voort: ,,Dan denk je: nu gaat het gebeuren. Door een gigantisch misverstand werd het vervolgens 3-1 en liepen we weer achter de feiten aan.”

Het werd ook nog 4-1, waarna Patrick Schaap met twee treffers de spanning wederom terugbracht. Lisse hoopte nog een punt mee te kunnen nemen, maar de thuisploeg maakte de beslissende 5-3. ,,Een onnodige nederlaag”, besloot Van der Voort, die vindt dat Lisse terecht in de middenmoot staat. ,,Op dit moment wel. We hebben uit de laatste drie duels een puntje gepakt. Dan is het niet reëel om te zeggen dat je bovenin hoort te staan.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude