FC Lisse heeft in eigen huis een 0-3 nederlaag geleden tegen SteDoCo. Een ijzersterke start van de Lissenaren kreeg geen vervolg in de rest van de wedstrijd. Na de 0-1 van Guytano dos Santos voor SteDoCo was het elftal van Robbert de Ruiter niet bij machte om de bezoekers bij de keel te grijpen.

De eerste tien minuten van FC Lisse – SteDoCo waren echt om in te lijsten. Met snel en verfrissend voetbal werden beide ploegen gevaarlijk. Debutant aan de kant van de thuisploeg, Hidde Prijs, kopte de bal bijna in eigen goal en Lisse-back Bert Koomen schoot na een mooie aanval de bal keihard op de paal. Maar na de goal van Dos Santos was de wedstrijd ineens gespeeld.

„Ik denk dat ik het eerste kwartier het beste FC Lisse van het hele seizoen heb gezien”, vond trainer De Ruiter. ,,Alleen is het dan zaak dat je dat doortrekt naar een hele wedstrijd. We begonnen volgens afspraak door de rechterkant van hun onder druk te zetten. Daar kwamen ook direct de beste kansen uit.’’

„In de eerste tien minuten creëerden wij drie corners en een vrije trap, plus het schot van Bert  die net aan de verkeerde kant van het houtwerk belandde. Bij de eerste goal werd er een overtreding gemaakt op Bert, maar de scheidsrechter liet doorspelen en zij schoten de bal fantastisch binnen.”

Effectiviteit van SteDoCo
Na de sterke en leuke start van de wedstrijd, was het in de rest van het duel een stuk anders. De thuisploeg moest komen en de bezoekers wachtten geduldig op hun kansjes en die kwamen er ook.

„Je kan niet zomaar meer overal een ‘Unibetje’ op inzetten.’’

Na werkelijk niks gedaan te hebben kwam het team uit Hoornaar op 0-2. Een afstandsschot van dertig meter werd slecht verwerkt door Erik Cummins en Joran Schröder kon binnentikken. Lisse-spits Bas Buimer zag dat zijn ploeg na de 0-1 niet meer bij machte was om veel kansen te creëren.

Oussama Siali probeert over links door te komen

„SteDoCo heeft weinig doelpunten voor en weinig doelpunten tegen, dus als je op achterstand komt speel je dit team in de kaart. De eerste goal was eigenlijk al de doodsteek voor ons. De tweede helft hebben we alles op alles gezet. We gingen met vier spitsen spelen, maar ook dat leverde niks op. Toen zakte de moed wel even in onze schoenen.’’

Zeker nadat de eerste de beste corner aan de kant van de bezoekers door Vincent Verheul via een scrimmage binnengewerkt werd en de 0-3 op het scorebord kwam. Het elftal uit Hoornaar was dodelijk effectief. Een duidelijk verschil met de mannen van De Ruiter, die de kansen niet verzilverden. Daarmee zag hij een duidelijke trend. Niet alleen in de Derde Divisie, maar eigenlijk in de gehele amateurvoetballerij. 

,,Het is niet zo dat de jongens er met de pet naar hebben gegooid.”

„Je kan niet zomaar meer overal een ‘Unibetje’ op inzetten. Bijna geen één team kan wekelijks het verschil maken. Als je niet overtuigend genoeg speelt dan is het vaak zo dat de meest effectieve ploeg er met de winst vandoor gaat. Bij DOVO deelden wij de klappen uit, maar vandaag is het bij ons gebeurd.’’

De Ruiter kan leven met nederlaag
Zo relativeerde de ex-coach van Noordwijk de verloren wedstrijd. Uiteraard baalde De Ruiter van de nederlaag, maar hij kon wel leven met dit verlies. Na het sterke begin van zijn ploeg zat het er daarna gewoon simpelweg niet meer in, trok de oefenmeester zijn conclusie.

„Ik ben wat betreft dit soort wedstrijden gepokt en gemazeld. De manier waarop we hebben verloren doe je niet zoveel aan. Het is niet zo dat de jongens er met de pet naar hebben gegooid, maar we waren vandaag niet bij machte om heel veel te creëren.’’ 

FC Lisse – SteDoCo 0-3 (0-2) 8. Dos Santos 0-1, 32. Schröder 0-2, 52. Verheul 0-3.

FC Lisse: Cummins, Koomen, Valk, Prijs (64.Verweij), Oehlers (64. Ait Afkir), Rauws, Stevens, Monteny (45. Van der Putten), Klooster, Buimer, Siali.

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: ‘Het hoofd in Gran Canaria, de benen in Noordwijk (plus video)’

Interview Bas Buimer
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein