Selectienieuws op Ter Specke; spits Rowdy van der Putten blijft bij FC Lisse, verdediger Justin Valk vertrekt. Dat maakte de derdedivisonist een dag na de 2-0 overwinning op SJC bekend. Spits Van der Putten kwam in de winter van 2017 over van de beloften van Cambuur Leeuwarden. Valk speelde al zeven seizoenen op Ter Specke.

Van der Putten stond zaterdag overigens geschorst aan de kant in het treffen tegen de Noordwijkers. Hij is met tien goals op dit moment wel de topscorer van de FC. Overigens wordt hij dit seizoen niet alleen in de punt gebruikt, maar ook regelmatig door trainer Robbert de Ruiter op ’10’.

Tegenover de contractverlenging van Van der Putten staat wel het vertrek van Valk. De verdediger liep onlangs tegen Ajax (ama.) een buikspierblessure op en miste daardoor de laatste drie wedstrijden, daarvoor was Valk wel basisspeler. De Lissenaren plukten de destijds 20-jarige Valk in 2012 weg bij KFC uit Koog aan de Zaan. In 2013 debuteerde de verdediger onder trainer Micha Salden in de derby tegen Noordwijk. Valk kwam 138 keer in actie voor FC Lisse tot nu toe en scoorde daarin drie keer.

FC Lisse 2019 / 2020

Blijft: Robbert de Ruiter (trainer), Erik Cummins (2021), Kevin van der Zwet, Arno Lancel (assistent-trainer), Lars Rauws, Jochem Lensen, Niels Buijs, Luca Tarani, Bryan Illiohan, David Verweij, Oussama Siali, Rowdy van der Putten

Nieuw: Hidde Prijs (Rijnsburgse Boys, per direct), Tom Duindam (SJC), Tom Noordhoff (OFC Oostzaan), Jaap Zwetsloot (RKVV Teylingen), Jordi Tiktak (Odin’59), Bas Gozeling, Robin van der Zwet (beiden eigen jeugd), Jeffrey Klijbroek (Odin’59)

Vertrekt: Wesley Storm (per direct), Justin Valk (onbekend)

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys in alle rust in niemandsland’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 15 jun.
Sp. Duinwetering
DoCoS14.30VVSB (zat.)