De agenda in de periode tussen kerst en nieuwjaar staat altijd bol van de zaalvoetbaltoernooien. Even weg achter de buis waar alleen maar jaaroverzichten worden getoond, even niet het dagelijks ritme dat in die periode wordt gedicteerd door de tonen van de Top 2000. Dit geldt voor volwassenen, maar zeker ook voor de jeugd. De competitie ligt namelijk al eventjes stil. En voetballen wil de jeugd iedere week, elk moment van de dag.

Niet verwonderlijk dat er rond half tien talloze spelertjes, trappelend van ongeduld in de gangen van Sportpark Duinwetering stonden. Allemaal zin om te laten zien welke techniek ze in huis hebben en hoe goed ze kunnen samenspelen. Vanaf het eerste moment heersten er bij de spelers een gemoedelijke maar competitieve sfeer.

De spelers van FC Lisse en Kagia maken zich klaar voor een onderling duel
[youtube id=”vBg5q4xXfuY” width=”728″ height=”360″]

Toen het toernooi eenmaal op gang was zag je bij de medeorganisatoren van BroSports een voldane glimlach op het gezicht.  Rene van Wieringen van Brosports was al een aantal uur in de weer toen hij even een kleine pauze kon nemen. ,,Hier doe je het voor’’, zei hij al roerend in de koffie: ,,Al die kinderen die het naar hun zin hebben, dat vind ik mooi.’’ Zijn broer Frank viel hem bij; ,,Leuk man als je al die spelertjes met plezier achter de bal aan ziet rennen.’’

Er blijkt in de Bollenstreek heel wat zaalvoetbaltalent rond te lopen. De meiden die Ter Leede had meegebracht oogstten veel bewondering vanwege hun techniek, evenals de rappe jongens van VV Noordwijk. De trainers hadden uiteindelijk de eer om in beide leeftijdscategorieën een winnaar te mogen kiezen. Bij de C-jeugd werd Quick Boys-speler Thom Steendam door het trainersgilde gekozen, bij de D-jeugd ontving Rijnsburgse Boys-speler Chiel van den Hoek het kleinood.

DSC_3496
Een Noordwijk-speler ontdoet zich van twee Hillegom-spelers

Voor beide spelers bleken het echter parels voor de zwijnen te zijn. Van den Hoek moest in de finale zijn meerdere erkennen in FC Lisse. De D-jeugd van Lisse had in de persoon van Lisanne Alkemade een uitstekende sluitpost. De doelvrouw wist de kanonnenregen van ‘de Uien’ vakkundig tegen te houden en onderscheidde zich in de strafschoppenserie. Hierdoor stond FC Lisse op de hoogste trede van het podium.

De C-jeugd van geelblauwen keek het trucje af van de iets jongere clubgenoten en won het toernooi bij de C-jeugd. In de finale werd VVSB met 3-1 in een mooi duel opzij geschoven. Het eerste VIDB Zaaltoernooi bij de jeugd kreeg dus te maken met de hegomonie van Ter Specke. Maar veel belangrijker was het plezier dat gisterochtend op alle gezichten was af te lezen. Zowel op het veld als daarbuiten. En inderdaad, daar doen we het voor!

Foto’s Hans Schalk / HP ProSportPics

Voor maar liefst 78 prachtige foto’s van Hans klik je hier

Het VIDB Zaaltoernooi is een initiatief van Voetbal in de Bollenstreek en BroSports


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)