Zes seizoenen lang lukte het IJsselmeervogels niet om op Ter Specke te winnen. Zaterdagmiddag bleven de punten eens niet achter in de Bollenstreek. Met dank aan FC Lisse, dat na de pauze (1-0) als een verlate Sinterklaas of misschien wel als een vervroegde kerstman de gasten zomaar drie doelpunten cadeau deed. Door de 1-3 nederlaag gaat de fusieclub in mineur de winterstop in. 

,,Bij winst hadden we het vizier omhoog kunnen richten. Dat was de insteek van dit duel. Nu we verloren hebben moeten we helaas naar beneden kijken. We zullen ons er op moeten gaan focussen om straks in ieder geval vier ploegen onder ons te houden. En dat is een heel ander verhaal”, moest Robbert de Ruiter na afloop tot zijn spijt erkennen.

Geen hoogstaand duel
De FC Lisse-trainer sprak vervolgens van een onnodige nederlaag in een niet al te hoogstaande wedstrijd. Een duel dat zijn ploeg uitermate zwak begon, maar waarin de schade beperkt bleef. IJsselmeervogels dreigde wel, maar bij de ploeg van Willem Leushuis ontbrak het steeds aan de beslissende laatste pass.

Brian van der Werff klaar om het spel te hervatten

FC Lisse kreeg in die periode via Hanny Hagary en Bert Koomen alsnog twee schietkansen. Goalie Jaimy Schaap lag echter tweemaal goed in de weg, waarna het dubbeltje toch de FC Lisse-kant oprolde. Rik Vermeulen werd op de achterlijn tegen de grond gewerkt, waarna de ongelukkig spelende Rowdy van der Putten vanaf elfmeter opnieuw op Schaap strandde. De goalie keerde in de rebound de inzet van Van der Putten nog een keer, waarna Lars Rauws met een pegel van randje zestien alsnog de roos wist te raken (1-0).

Cadeautjes
De Ruiter: ,,Na de 1-0 vond ik ons de betere ploeg. Zelfs na de 1-1 had ik er nog wel vertrouwen in. Maar als je de goals zo gemakkelijk weggeeft wordt het wel heel moeilijk.”

Al bij de gelijkmaker zag het FC Lisse-centrum er niet bepaald goed uit. In een onoverzichtelijke situatie kopte Robert van Boxel de bal zomaar in de voeten van de vrijstaande Dylan Chiazor die vervolgens van dichtbij voor de gelijkmaker tekende.

,,Deze nederlaag moeten we vooral onszelf aanrekenen. Hierdoor liggen we nu achter op ons schema.”

Het inbrengen van Berry Powel vormde hierna de inleiding van de achtste seizoensnederlaag van FC Lisse. De goaltjesdief mikte in twee identieke situaties vanuit de draai nog over, waarna een slecht genomen vrije trap kort hierna de thuisploeg fataal werd. Waar Randy Ababio aan opruimen dacht, maaide de verdediger echter finaal over de bal heen. Voor Christiaan van Hussen was het hierna een koud kunstje om zijn ploeg op voorsprong te zetten (1-2).

Vooral dreigend IJsselmeervogels
FC Lisse antwoordde met een vrije trap van Kevin van der Zwet, die maar net naast de goal van Schaap belandde. Ook diende Jeffrey Buitenhuis in de slotfase op de doellijn voor opruiming te zorgen, toen Schaap al geslagen was maar het was in de slotfase toch vooral IJsselmeervogels dat dreigde.

In een ongevaarlijk ogende situatie liet Van Boxel zich in de eigen zestien de bal kinderlijk eenvoudig afsnoepen door Powel, waarna diens lage voorzet door de zojuist ingevallen Mike van de Laar tot de 1-3 eindstand werd gepromoveerd.

In de eerste helft had Lisse nog wat te vieren

De Ruiter had wel een verklaring voor het verlies. Een nederlaag die hard moet zijn aangekomen. ,,Gaandeweg de tweede helft werd het veld steeds langer omdat beide ploegen voor de winst gingen. Ik was er toen al van overtuigd dat er een winnaar zou komen.”

Dramatische trainingsweek
Dat werd dus niet FC Lisse. ,,Teveel spelers zaten vandaag niet in de wedstrijd en op het einde zaten er bij ons een paar aardig doorheen. Deze week hebben we door de sneeuwval aangepast moeten trainen, ook dat speelde vandaag een rol. De manier waarop we trainden, zinde me ook niet. Kortom, we hebben een dramatische trainingsweek achter de rug.”

,,Het had er veel van weg dat een aantal spelers klaar was voor de winterstop. Deze nederlaag moeten we vooral onszelf aanrekenen. Hierdoor liggen we nu achter op ons schema en dat zorgt ervoor dat we met een katterig gevoel de winterstop ingaan. Onnodig.”

FC Lisse – IJsselmeervogels 1-3 (1-0). 26. Rauws 1-0, 57. Chiazor 1-1, 74. Van Hussen 1-2, 83. Van der Laar 1-3

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel, Van der Zwet, Ababio (82. Bouwmeister), Rauws, Vermeulen, Koomen (80 Tarani) Hagary, Stevens, Van der Putten (65. Buimer)

Samenvatting FC Lisse TV

Foto’s: Hubert Habers
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)