Robbert de Ruiter vatte de thuiswedstrijd van FC Lisse tegen DVS’33 kort en bondig samen. ,,We hebben vandaag niet al te veel moeite moeten doen voor de overwinning”, klonk het na afloop tevreden uit zijn mond. De oefenmeester had een wedstrijd gezien waarin zijn ploeg geen kind had aan de bezoekers uit Ermelo. De verdiende 3-0 overwinning was op de automatische piloot tot stand gekomen. Hierdoor gaat de laatste speeldag beslissen of IJsselmeervogels of FC Lisse zich tot kampioen van de Derde Divisie op zaterdag mag kronen.

Vooraf kon het affiche als aantrekkelijk worden beschouwd. DVS’33 was tot zaterdag de ploeg die de ranglijst in de derde periode aanvoerde. En met nog twee overwinningen verwijderd van plaatsing voor de nacompetitie, zou naar verwachting het vuur aan de schenen van de Lissenaren worden gelegd. De tegenstand was uiteindelijk pover. Dat beaamde De Ruiter. ,,Ik vond onze tegenstanders verrassenderwijs niet echt enthousiast vandaag.”

,,Het zou heel mooi zijn als dit mijn laatste optreden hier was. Dat betekent dat we volgende week de hoofdprijs hebben.”

Sportpark Ter Specke werd dus in verbazing gedompeld door het gebrek aan daadkracht van de lamme opponent. Alsof werd gespeeld tegen een bij die wel rondvloog maar niet eens trachtte te prikken. De thuisploeg stelde daar haar typerende huisstijl tegenover. Met de volgende tinten: gedisciplineerd in de organisatie en zo snel mogelijk de voorste linie zoeken.

Niels Buijs duelleert, Kevin van der Zwet kijkt toe

In die aanvalslijn ontbrak Martin van Eeuwijk. ,,Hij was niet helemaal fit en bovendien stond hij op scherp”, was de uitleg van De Ruiter. Tot zijn tevredenheid leverde de weinig enerverende wedstrijd geen nieuwe blessures of schorsingen op.

Pluim voor het middenveld
De drie doelpunten kwamen op naam van Boyd Stevens, Rowdy van der Putten en Koen Fokkema. Stevens stuurde na een klein kwartier een vrije trap vanaf de rand van de zestienmeter door de muur in de korte hoek. Van der Putten tikte snel na rust een mislukt schot van Kevin van der Zwet binnen. Fokkema verzilverde in blessuretijd een rebound na een gekeerde poging van Stevens.

,,We stonden vandaag vooral goed”, sprak aanvoerder Tom Zoontjes. ,,Ik moet met name het middenveld een pluim geven en Kevin van der Zwet in het bijzonder. Zij zorgden ervoor dat de rest van ploeg mee ging in het niveau”, vervolgde hij.

De centrale verdediger was één van de spelers die voorafgaand aan het duel in het zonnetje werd gezet. Ten overstaan van de hoofdtribune werd de laatste reguliere competitiewedstrijd voor eigen publiek aangegrepen om de vertrekkende of stoppende spelers te bedanken. Voor de captain zit de actieve voetbalcarrière er na dit seizoen op.

Naderende apotheose
Aangezien IJsselmeervogels de thuiswedstrijd tegen Jong Volendam met 7-0 naar zich toetrok, bedraagt de achterstand onveranderd twee punten. FC Lisse speelt volgende week bij Jong Groningen en Quick Boys ontvangt de koploper uit Spakenburg. De Ruiter over de naderende ontknoping. ,,Normaal gesproken winnen de Vogels die laatste wedstrijd. Maar als ik tegen een team speel waar zoveel bussen supporters voor meekomen, geef ik me niet zomaar gewonnen.”

Robbert de Ruiter kende een redelijk zorgeloze middag

Voor Zoontjes kan DVS ’33 zijn laatste thuiswedstrijd geweest zijn. ,,Het zou heel mooi zijn als dit mijn laatste optreden hier was. Dat betekent dat we volgende week de hoofdprijs hebben.”

In aanloop naar de naderende apotheose, vatte de FC Lisse-speaker de wens van Zoontjes en zijn mannen kort en bondig samen. ,,Vrienden van Nieuw Zuid, jullie gaan ons volgende week helpen in de jacht op het kampioenschap.”

FC Lisse – DVS’33 3-0 (1-0). 13. Stevens 1-0, 51. Van der Putten 2-0, 90+1, Fokkema 3-0

FC Lisse: Orlowski, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, Valk, Rauws, Van der Zwet (86. Van Heulen), Stevens, Van der Putten (70. Rifai), Olsthoorn (64. Van Eeuwijk), Fokkema

Foto’s: Hubert Habers

Samenvatting FC Lisse TV

Samenvatting Omroep West
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)