,,Onze ervaren jongens achterin zijn zo belangrijk. Ze geven zo verschrikkelijk weinig weg”, klinkt FC Lisse-middenvelder Thierry Monteny opgetogen. De blonde voetballer won met zijn ploeg op bezoek bij Capelle met 1-3. Vorig jaar ging de ploeg daar nog met 4-2 onderuit, maar dit jaar lijkt tot nu toe alles goed te vallen voor de koploper van de Derde Divisie. Met Niels Buijs, Robert van Boxel, Tom Zoontjes en Roel de Goede dus als muur achterin.

,,Het was niet sprankelend soms, het was niet altijd heel goed. Maar we hebben heel volwassen de wedstrijd uitgespeeld”, vervolgt Monteny zijn relaas over de wedstrijd. De ploeg van Robbert de Ruiter kwam snel op een 1-0 achterstand, maar dat leek de ploeg niet te deren. Vaak wordt bij een achterstand de thuishaven van Capelle een onneembare vesting. De ploeg staat bekend als een stugge tegenstander. Maar nog voor rust maakte FC Lisse de achterstand goed.

Via een kopbal van Zoontjes kwam FC Lisse op gelijke hoogte. De goal kwam direct uit een ingooi. ,,Daar trainen we ook op”, legt Monteny uit. ,,We hebben met De Goede en Buijs twee backs die ver kunnen ingooien en met Steven Olsthoorn en Zoontjes twee lange mannen.” De laatstgenoemde kopte de bal achterwaarts in.

zoontjes-kopbal                                            Tom Zoontjes kopt achterwaarts de gelijkmaker binnen

Monteny zorgde er zelf voor dat de Lissenaren met 1-2 de rust in gingen. Na een snel genomen hoekschop kopte de middenvelder binnen. ,,Ik scoorde normaal nooit uit kopballen”, kan de middenvelder er om lachen. ,,Maar vorig seizoen scoorde ik in de laatste wedstrijd tegen HHC Hardenberg ook met het hoofd. Dit jaar al tegen Quick Boys en nu weer.”

In de tweede helft kwam FC Lisse niet meer in de problemen en liet het een staaltje volwassenheid zien. Via een penalty zorgde Martin van Eeuwijk uiteindelijk voor de 1-3 eindstand. Het geeft de ploeg vertrouwen dat Capelle nu relatief makkelijk opzij werd gezet vond Monteny. ,,We hebben een relatief makkelijk programma gehad aan het begin van de competitie”, legt de 23-jarige voetballer uit. ,,Toch waren de wedstrijden tegen Quick Boys en Rijnsburgse Boys wel aardige testen. Nu tegen Capelle, een ploeg uit de top zeven, konden we laten zien dat de koppositie terecht is. Dat geeft een fijn gevoel.”

,,We zijn gek op die man, we lopen echt met hem weg. Dit is mooi voor hem!”

Het leven lacht FC Lisse weer toe na een gitzwart jaar. Monteny is daar niet alleen persoonlijk blij om, maar ook voor de trainer. De Ruiter kwam vorig jaar nou niet bepaald in een gespreid bedje terecht. ,,Als ploeg liepen we vorig jaar als snel achter de feiten aan. Dat was een rot start voor Robbert. Maar we zijn gek op die man, we lopen echt met hem weg. Dit is mooi voor hem en voor de hele vereniging prettig.”

Nuchter
Voorlopig blijft FC Lisse ongeslagen na de 1-3 overwinning op Capelle. Stiekem gaan de geel-blauwe harten sneller kloppen als er een blik wordt geworpen op de ranglijst in de Derde Divisie. Maar Monteny blijft nuchter. ,,Wat nu als we ineens twee keer achter elkaar verliezen? Daar hebben we het wel eens over gehad. Ik denk dat we dan echt niet in paniek zullen raken.”

Het dichtst bijzijnde doel voor FC Lisse is nu een periode. Over een titel wordt absoluut nog niet gesproken. Monteny: ,,We zijn pas acht potten onderweg. We gaan nu volle bak voor de periode, maar ook dat zijn nog vier wedstrijden. Welke week zullen we scherp moeten zijn en er staan. Volgende week bijvoorbeeld tegen ODIN ’59. Die kunnen we dan op zes punten zetten.”

Capelle – FC Lisse 1-3 (1-2) 7. Fens 1-0, 17. Zoontjes 1-1, 29. Monteny 1-2, 82. Van Eeuwijk (penalty) 1-3.

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel (85. Valk), Zoontjes, De Goede (79. Stevens), Rauws, Monteny (73. Prijor), Van Eeuwijk, Vermeulen, Olsthoorn, Fokkema

Foto’s: Hubert Habers

Samenvatting Capelle – FC Lisse (Beelden: FC Lisse TV)

Interview Robbert de Ruiter (Beelden: Omroep West)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)