Waarom wachten als alles gaat zoals het moet lopen? Dat was dan ook de gedachte van Kubilay Köylü toen FC Lisse hem een contractvoorstel deed voor volgend jaar. De linksbuiten kwam afgelopen zomer pas over van De Dijk, maar toch kondigde hij vorige week al aan dat hij ook volgend seizoen in het geel-blauwe tenue zal spelen. De 20-jarige aanvaller zit op zijn plek en voelt het vertrouwen van de club. „Het plaatje klopt gewoon’’, vindt Köylü.

„Lisse heeft in korte tijd een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Ik ben enorm positief en kan mezelf hier ontwikkelen als voetballer, maar zeker ook als mens. Gelukkig dacht de club er ook zo over en deden ze me snel een aanbieding.’’

Rust
De geboren Deventenaar was lang een avonturier en speelde ondanks zijn leeftijd al bij veel clubs. Zo voetbalde hij in de jeugd bij Utrecht en Almere City, was hij één jaar actief voor Erzurumspor in Turkije en speelde hij voordat hij naar FC Lisse gingen in Amsterdam op de Schellingwouderdijk.

Sommige voetballers kiezen er dan voor om voor altijd het avontuur op te zoeken, maar de 20-jarige speler is zich de afgelopen tijd bewust geworden van het feit dat vastigheid op dit moment het beste is voor de linksbuiten.

„Ik had eerst een baan die niet goed samenging met de voetbal. Daardoor kwam ik ook een paar keer te laat op de training.’’

„Daar hebben mijn ouders en andere mensen om mij heen een groot aandeel in gehad’’, moet Köylü bekennen. „Zij hebben me doen beseffen dat stabiliteit nu heel goed is. In het buitenland ben ik ook op mezelf aangewezen en hier ben ik lekker dichtbij mijn familie. Ik heb natuurlijk al veel meegemaakt, maar het is tijd voor rust in mijn leven.’’

Ook FC Lisse doet er alles aan om de behendige voetballer op zijn gemak te laten voelen, zodat hij ook op maatschappelijk gebied van waarde kan zijn. „Ik had eerst een baan die niet goed samenging met de voetbal. Daardoor kwam ik ook een paar keer te laat op de training.’’

Dus bedachten de club en Köylü samen een oplossing en heeft hij vanaf deze week een nieuwe job. „Daar ben ik Lisse echt dankbaar voor. Dankzij hun kan ik beter presteren binnen het veld, maar ook buiten de lijnen.’’

Op social media schreef de linksbuiten al dat hij een warme band heeft met de supporters. Het wederzijdse respect naar elkaar toe waardeert hij enorm en is naar eigen zeggen wel eens anders geweest. Bijvoorbeeld in zijn tijd bij Almere City.

„Ik ben altijd dreigend, maar het is duidelijk dat mijn rendement omhoog moet.’’

„Ik krijg altijd veel berichten van supporters en voor de wedstrijd komen de mensen naar me toe om me aan te moedigen en me succes te wensen. Dat is toch prachtig?’’

Stijgende lijn
Het is duidelijk dat de technische speler op zijn plek is bij de ploeg van Robbert de Ruiter en dat allemaal terwijl de Lissers als team nog niet de pannen van het dak spelen. FC Lisse staat na zeven wedstrijden op de veertiende plek in de Derde Divisie met slechts vijf punten. „Het kan alleen maar beter gaan. Daar heb ik alle vertrouwen in.’’

Persoonlijk heeft Köylü ook nog genoeg aan te merken op zijn eigen spel. Zo heeft hij nog maar twee keer gescoord in het geel-blauw. Hij werkt er samen met De Ruiter hard aan en merkt dat zijn trainer vroeger ook buitenspeler is geweest. 

„Hij geeft veel voorbeelden en legt situaties uit aan de hand van de beelden. Hij ondersteunt me ook heel erg, dat is fijn. Ik ben altijd dreigend, maar het is duidelijk dat mijn rendement omhoog moet.’’

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: Teijsse en Quick Boys wijzen gerucht naar het rijk der fabelen: „Niets van waar”

 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)