,,Tsjonge, jonge, jonge”, verzuchtte een diep teleurgestelde FC Lisse-supporter halverwege de tweede helft voor de zoveelste keer. Zijn verbale teleurstelling vertelde veel, zo niet alles, over wat zijn ploeg zaterdagmiddag aan het thuispubliek voorschotelde.

Dat er na afloop een voor de thuisploeg alleszins schappelijke 1-3 eindstand in het voordeel van Koninklijke HFC op het scorebord stond, verdoezelde echter volledig wat geel-blauw de voorgaande negentig minuten had laten zien. Of beter gezegd, naliet om te laten zien.

Met een beetje meer precisie had de formatie van Ted Verdonkschot het halve dozijn al volgemaakt op het moment dat Rowdy van der Putten in de slotminuut alsnog iets terugdeed voor de promovendus.

,,We waren in alle opzichten niet goed genoeg vandaag.”

De bezoekers uit Haarlem deden hun naam deze middag dan ook alle eer aan. Met bij tijd en wijle koninklijk voetbal werd FC Lisse gedurende negentig minuten van het kastje naar de muur gestuurd. Onder aanvoering van de uitblinkende middenvelder Roy Castien werd de fusieclub gedegradeerd tot een figurant. Kort samengevat: een duel tussen jongens en mannen.

Het katerige gevoel bij FC Lisse overheerste na afloop ook bij trainer Robbert de Ruiter. De oefenmeester sprak over een kansloze middag, waarop zijn team bij lange na het normale niveau niet gehaald had. ,,Verre van zelfs. We waren in alle opzichten niet goed genoeg vandaag. Voor de 0-1 waren we al een paar keer gewaarschuwd, maar zowel competitief als qua vernuft hebben we geen antwoord op HFC gehad.”

Bij de thuisploeg ging er vanaf de aftrap heel veel mis. Daarbij was het opvallend dat zelfs de meest simpele ballen deze middag niet aankwamen. Bovendien werden vier van de vijf duels verloren. Tel daarbij op dat de tweede bal steeds voor de bezoekers was. Er was dan ook geen houden aan voor de manschappen van De Ruiter.

Die wenste de problemen echter niet te verleggen naar de waslijst aan ontbrekende spelers. Boyd Stevens en Brian van der Werff ontbraken ook dit keer om de bekende redenen, terwijl het trio Rik Vermeulen, Justin Valk en Thierry Monteny niet geheel fit op de bank begon.

,,In de rust heb ik geprobeerd het tij nog te keren via twee wissels, maar ook dat sorteerde geen effect.”

De Ruiter brulde na twintig minuten nog wel een aantal aanwijzingen het veld in, maar toen ook dat geen enkel effect sorteerde nam de oefenmeester min of meer moedeloos plaats aan de zijlijn. ,,We geven die goals zo gemakkelijk weg, daar valt niet tegen op te spelen.”

,,In de rust heb ik geprobeerd het tij nog te keren via twee wissels, maar ook dat hielp niet. En toch kregen we toen, nog altijd bij 0-2, de kans om terug te keren in de wedstrijd. Op de spaarzame momenten dat dit wel kon, lieten we ook dat na”, klonk het diep teleurgesteld van de Woerdenaar.

Matig verdedigen
Toen Castien de trekker na twintig minuten eindelijk wel overhaalde was de toon definitief gezet. Dat Timothy van der Meulen zich daarbij wel heel kinderlijk verslikte in Daniel van Son was illustratief voor de wedstrijd. De schade liep zeven minuten later nog verder op na opnieuw zwak ingrijpen in het hart van de geel-blauwe verdediging. Ditmaal was Kevin Sterling het eindstation (0-2).

Na de pauze morste de Verdonkschot-brigde nog eens vier mogelijkheden om verder weg te lopen, voordat Hanne Hagary met een ferme uithaal de lat boven de 40(!)-jarige Gerard van Rossum teisterde. Even later was het echter over en uit voor de thuisploeg. Na het zoveelste staaltje tikkie-takka voetbal van de bezoekers stond de 0-3 van de voet van opnieuw Sterling op het scorebord, waarmee de wedstrijd gespeeld was.

,,Gelukkig is een aantal spelers straks weer terug. We zullen ze hard nodig hebben.”

HFC hoefde niet meer zo nodig, maar had met iets meer precisie nog wel verder weg kunnen lopen. Dat gebeurde echter niet, waarna Van der Putten in de slotminuut uit een vrije trap van Robert van Boxel van dichtbij de 1-3 binnen werkte.

Vooruitgang
Een goal die niets afdeed aan de zwakte die de thuisploeg tentoon had gespreid. ,,Voor hetzelfde geld had vanmiddag het 1-6 geworden en dan hadden we ook geen klagen gehad. Gelukkig is een aantal spelers straks weer terug. We zullen ze hard nodig hebben”, oordeelde De Ruiter somber.

Verdonkschot nam even verderop de felicitaties met een grote glimlach in ontvangst. ,,Wij boeken dit seizoen duidelijk vooruitgang en dat is wat ik ook wil zien van de ploeg. Het lukt voorlopig allemaal vrij aardig. Alleen baal ik van het feit dat we zoveel kansen hebben laten liggen. Er hadden er toch wel minimaal drie of vier meer in mogen gaan bij ons. Het voetbal was uitstekend, maar op dat onderdeel valt nog wel winst te behalen.”

FC Lisse – Kon. HFC 1-3 (0-2). 20. Castien 0-1, 27. Sterling 0-2, 58. Sterling 0-3, 90. Van der Putten 1-3

FC Lisse: Storm, Buijs, Van Boxel, Van der Meulen, De Goede (46. Ababio), Rauws (46. Monteny), Van der Zwet, Hagary, Tavilla (72. Tarani), Van der Putten, Fokkema

Foto’s: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude