„We hebben van de laatste vijf wedstrijden nu vier keer gewonnen. Toch?’’, vroeg Tom Duindam een beetje vertwijfeld aan de telefoon een dag na de wedstrijd tegen SteDoCo. „Dat gaat dus de goede kant op’’, bevestigde de spits van FC Lisse. Zijn club is de laatste tijd inderdaad aan een goede serie bezig. SteDoCo werd eveneens aan de zegekar gebonden (4-2). Dat had het vooral te danken aan een hele goede eerste helft.

„De tweede helft moeten we snel vergeten’’, zei Duindam direct. „We moeten alleen de punten meenemen waar we lering uit kunnen trekken en vooral denken aan het goede spel in de eerste helft.’’

Twee gezichten
In eerste instantie leek het helemaal geen goede middag te worden voor FC Lisse. Al na acht minuten kwam de ploeg uit Hoornaar op een 0-1 voorsprong. „Ik dacht gelijk: ‘shit, wordt het zo’n wedstrijd’, maar we hebben al vaker een achterstand omgebogen in een overwinning. Gelukkig draaiden we het deze keer ook snel om.’’

Dat gebeurde inderdaad, want nog geen vier minuten later was het alweer gelijk door een eigen doelpunt van de bezoekers. En daarna was het Duindam zelf die voor de 2-1 voorsprong zorgde. Zo waren er na een kwartier voetballen al drie doelpunten gevallen. De blauw-gelen overrompelden de bezoekers. SteDoCo kwam er niet aan te pas, want nog voor de rust stond het zelfs al 4-1 via doelpunten van Mo Adouch en Ayoub Aït Afkir.

„We wachten nu rustig af wie er volgend jaar voor de groep staat.’’

„Die van Mo was duidelijk de mooiste van de middag’’, zei Duindam gedecideerd. „Een prachtig schot van afstand. Het was van onze kant echt een hele goede eerste helft. Via ons positiespel wisten we telkens de voetballende oplossing te vinden en zo tot veel kansen te komen. We speelden ze bij vlagen echt helemaal zoek.’’

Maar de tweede helft was van een hele andere orde. Er werd veel balverlies geleden en FC Lisse was niet meer het Lisse van het eerste bedrijf. Gelukkig voor de ploeg van Robbert de Ruiter scoorden de bezoekers nog maar één keer en bleven de drie punten ‘gewoon’ op Ter Specke. „We zeiden in de rust nog tegen elkaar dat we waakzaam moesten zijn dat we het niet lieten lopen, maar er lukte niet veel meer.’’

Basisplek
Voor Duindam was het persoonlijk een lekkere week. Tegen GOES maakte hij de winnende treffer en ook in het duel met de ploeg uit Hoornaar was hij trefzeker. Daarnaast mocht hij voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis starten. „Dat voelt goed. Het is lekker dat ik twee weken achter elkaar scoor. Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken.’’

De overwinning op SteDoCo kwam in een week waarin bekend werd dat trainer De Ruiter na vijf jaar vertrekt bij FC Lisse. Duindam merkte op dat er in de spelersgroep eigenlijk niet zo heel veel over werd gepraat. „We hebben het er niet uitgebreid over gehad met zijn allen. Het is allemaal wel te begrijpen. Vijf jaar is namelijk een lange tijd. We wachten nu rustig af wie er volgend jaar voor de groep staat. Persoonlijk vind ik het wel jammer, maar ook begrijpelijk.’’

Foto’s: Hubert Habers

Samenvatting FC Lisse – SteDoCo (Beelden: FC Lisse TV)