FC Lisse zegevierde zaterdag met 1-0 over Jodan Boys. Het oefenduel leek op een gelijkspel af te stevenen maar Thierry Monteny had andere plannen. Een inzet van Kas de Vries die de paal toucheerde, kwam voor de voeten van de Lissenaar die toen eenvoudig raak kon schieten.

Het duel was voor rust goed in evenwicht. Beide clubs raakten paal én lat en zagen een buitenspeldoelpunt afgekeurd worden. De Ruiter kon beschikken over zeventien selectiespelers, waarvan de meesten een uur aan spelen toekwamen. Dat gold ook voor de recentelijk aangetrokken oud-prof Luciano Dompig.

Met nog twee oefenduels voor de boeg (dinsdag VVSB uit en zaterdag Kon. HFC thuis) nadert de competitiestart in rap tempo. Lisse opent thuis met een kraker tegen Quick Boys.

De Ruiter: ,,Ik ben tevreden met deze selectie. Er is niet zoveel veranderd, buiten dat ik Martin van Eeuwijk en Steven Olsthoorn erbij heb. Van Luciano Dompig moet ik nog een goed beeld krijgen. Aanvallend hebben we gewoon meer mogelijkheden en hopelijk leidt dat uiteindelijk tot meer goals. Ik kan het vergeleken met vorig seizoen nu allemaal zelf bepalen en naar mijn hand zetten. Vorig seizoen was dat natuurlijk anders omdat ik later instroomde. Die acht maanden hebben ook wel weer een voordeel gegeven, want ik ken meerdere spelers al door en door. Soms vergis je je ook in bepaalde types of spelers qua positie. Dat euvel heb ik niet meer, althans niet bij de jongens waar ik al mee heb gewerkt.”

DSC_0036                                                           Aanwinst Luciano Dompig aan de bal voor FC Lisse

Dat Lisse kwalitatief niet heeft ingeleverd lijkt nodig ook. Want De Ruiter verwacht een zwaar seizoen. ,,De Derde Divisie is niet veel minder ten opzichte van de Topklasse vorig seizoen. We hebben afscheid genomen van Katwijk, maar krijgen daar Quick Boys voor terug. We hebben een serie zware streekderby’s die klinken als een klok. Dat het een pittig seizoen wordt is wel zeker. De competitie bestaat uit achttien ploegen en je kunt er niet omheen dat je vijfde van onderen moet worden om veilig te zijn.”

,,Het zit tegenwoordig allemaal zo extreem dicht bij elkaar”, vervolgt De Ruiter. ,,Katwijk kon een aantal jaar geleden gewoon kampioen worden en het jaar daarna degraderen. Spakenburg moest het seizoen daarvoor als kampioen P/D spelen. Wij dienden afgelopen seizoen nacompetitie te spelen en dat zou kunnen betekenen dat we dit jaar zomaar kampioen kunnen worden. Dat klinkt misschien raar, maar het zou zomaar kunnen.”

Wat betreft de nieuwe voetbalpiramide is De Ruiter sceptisch. ,,Ik heb mijn twijfels over de voetbalstructuur in Nederland. Het inpassen van de Tweede Divisie en de beloftenteams gaat niet werken en maakt het Nederlandse voetbal niet beter. Ze hadden het veel selecter moeten houden: prof- en amateurvoetbal gescheiden houden, en niet de boel door elkaar gooien. Maargoed dat is mijn mening.”

Tot slot is de vraag wat de doelstelling van FC Lisse is. De Ruiter: ,,Daar kun je alleen de intentie over uitspreken. Op dit moment hebben we de gezamenlijke doelstelling neergelegd dat we het linkerrijtje nastreven. Op zich een mooi streven omdat het weer een sterke afdeling is. Er zijn weliswaar zeven gepromoveerde clubs uit, maar met Quick Boys en ASWH erbij is de competitie er zoals gezegd niet minder op geworden. Als het goed gaat kun je de doelstelling altijd nog bijstellen. Datzelfde geldt als het minder gaat.”

Foto’s: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)