FC Lisse ligt uit de KNVB-Beker. Het ging voor de tweede keer in tien dagen tijd met de billen bloot tegen HHC Harderberg. Na de 1-2 zege in competitieverband deden de Harderbergers het nog eens dunnetjes over: 0-4.

Het angstgegner-gevoel zal bij de club uit het oosten is volledig verdwenen zijn door deze laatste twee wedstrijden. Tot anderhalve week geleden had HHC nog nooit gewonnen in Lisse. Uitblinker bij HHC was ongetwijfeld ex-speler van WKE Jan Hooiveld. Met twee goals eiste hij de helft van de productie op. Na een half uur spelen opende Hooiveld de score waar ook Lisse mogelijkheden liet liggen.

Bij Lisse lukte het maar niet om tot scoren te komen, zowel in de eerste als tweede helft. Dat de thuisploeg lang in de race bleef was te danken aan Mark de Vries. De Lisse-keeper verrichtte een paar uitstekende reddingen, anders was het verschil al voor rust onoverbrugbaar geweest. Zelfs na de 0-2 van Werkhuis was het nog niet gebeurd met de aspiraties van Lisse. Toen Ties echter de 0-3 scoorde na een weergaloze actie was het gebeurd met de ploeg van Arjan van der Laan. De 0-4 van Hooiveld was voor de statistieken.

FC Lisse coach Arjan van der Laan was na afloop reëel. ,,HHC heeft gewoon een goede ploeg, dat was vorige week al duidelijk geworden. Deze wedstrijd had eigenlijk de krenten in de pap moeten worden voor ons. Tot aan de 0-2 is het een echte wedstrijd gebleven. Het is niet zo dat HHC geen kansen kreeg, maar ook wij hebben een aantal kansen gekregen. Na de 0-2 was het over. Harderberg ging vandaag aanvallend gezien secuurder om met de mogelijkheden.”

Probleem is dat jullie veel kansen nodig hebben om tot scoren te komen?

Van der Laan: ,,Ik denk dat het een gegeven is dat wij meer kansen nodig hebben dan misschien de andere ploegen in de Topklasse. Afgelopen zaterdag hebben we het geluk gehad dat we zelf op voorsprong kwamen en dat is dan een stuk prettiger spelen. Vanavond waren de rollen omgedraaid en dat maakte het lastig. We begonnen best wel goed, maar ik vond de overtuiging bij HHC meer aanwezig dan bij ons. Met name in het verdere verloop van de tweede helft. Het is jammer dat we niet doorgaan in de beker. Je mist toch een paar leuke wedstrijden tegen een BVO club als je door had gegaan. Helaas komen we niet zover want HHC heeft laten zien dat ze verder zijn dan wij.”

Wat zegt dit verlies voor zaterdag tegen Rijnsburgse Boys?

Van der Laan: ,,Ik hoop niets. We moeten de koppies weer leeg maken, zodat we Rijnsburg op een goede manier kunnen bestrijden. Een regiotopper spreekt altijd aan en ik ga ervan uit dat daar altijd extra krachten bij vrijkomen.”

FC Lisse-HHC Harderberg 0-4 (0-1). 30. Hooiveld 0-1, 59. Werkman 0-2, 77. Ties 0-3, 85 Hooiveld 0-4.

FC Lisse: De Vries, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede, Rifai, (83. Van Marrewijk), Monteny, Vermeulen, Fokkema, Van Heulen, (67. Broekhuizen), Pauw (60. Cijntje)