FC Lisse heeft zijn tweede thuisduel van het seizoen met ruime cijfers verloren. Op Ter Specke was koploper HHC Hardenberg met 0-5 te sterk. Noordwijk speelde ook zijn vierde wedstrijd gelijk.

Hardenberg is na vier speelronden nog de enige ploeg met de maximale score. Tegen FC Lisse lieten de Hardenbergers geen twijfel bestaan over hun intenties. Opvallend genoeg was het bij rust nog 0-0. HHC kreeg in het eerste bedrijf ook kansen, maar ook FC Lisse was dreigend via Jaap Zwetsloot (tweemaal). In het tweede bedrijf stond het vizier bij de bezoekers wel op scherp.

Domper op Duinwetering
Noordwijk houdt het vooralsnog overzichtelijk: alle duels dit seizoen eindigden in een gelijkspel. Het werd nu 1-1 tegen Excelsior Maassluis. Jesper de Vré zette de Noordwijkers na 26 minuten op het goede spoor met zijn 1-0. In het vervolg van het eerste bedrijf was Dylan Rietveld tweemaal dreigend uit standaardsituaties, maar een verdubbeling van de score kwam er niet.

Kort in de tweede helft kreeg Maassluis een uitgelezen kans op om gelijke hoogte te komen, maar Gabri Urbanus schoot een penalty snoeihard op de lat. Emiel Wendt kreeg een grote kans om Noordwijk in veilige haven te schieten, maar slaagde er 1-op-1 niet in af te drukken. Dat bleek een dure misser, want twee minuten voor tijd kwam Maassluis langszij: 1-1. Ringeling schoot een afvallende val binnen.

FC Lisse – HHC Hardenberg 0-5 (0-0)

Noordwijk – Excelsior Maassluis 1-1 (1-0)
Goal: Jesper de Vré

Foto: FC Lisse

Beluister ook: VIDB Café aflevering 2: In gesprek met clubmannen en TC-leden Huig Hoek en Theo Nulkes


POPULAIRE BERICHTEN