FC Lisse hoort vrijdag 6 oktober de uitkomst van de rechtszaak omtrent de penaltyserie tegen Hoek. Dat meldt Omroep West. De rechtbank in Utrecht doet om 15:00 uur schriftelijk een uitspraak. Het gaat om een verkorte vonnis. De volledige uitleg volgt op 16 oktober. Volgens Lisse krijgen ze de uitspraak per fax opgestuurd. Dat gebeurt vaker bij getekende stukken.

De tweededivisionist spande een rechtszaak aan tegen de KNVB toen die besloot de penaltyserie tussen FC Lisse en Hoek in de eerste ronde van de KNVB-beker tot ongeldig te verklaren. De scheidsrechter van die wedstrijd, Marc Nagtegaal liet de beide clubs in een ABBA-variant spelen. En dat was tegen de regels. Lisse won die serie met 5-4, nadat het in de wedstrijd op 2-2 was geëindigd.

Woensdag 11 oktober
Omdat de KNVB zelf in eerste instantie ook niet wist wat het met de penaltyreeks aanmoest stapte de nationale bond naar de IFAB, een onafhankelijke spelregelcommissie. Die raadde de KNVB aan dat de scheidsrechter uiteindelijk de baas is van de wedstrijd. De KNVB mocht de penaltyserie over laten nemen, maar het moest niet. De bond besloot dus uiteindelijk tot het opnieuw nemen van de serie.

Als de rechter het besluit handhaaft, nemen de beide clubs op woensdag 11 oktober om 21.00 uur opnieuw penalty’s tegen elkaar. De winnaar plaatst zich dan voor de tweede ronde van de KNVB-beker tegen Heracles Almelo. Die wedstrijd wordt op woensdag 25 oktober om 19.45 uur gespeeld.

Lees ook: ‘Waarom FC Lisse de rechtszaak tegen de KNVB gaat winnen (of toch niet)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)