Het was een heet middagje voor de zondagtak van FC Lisse. De ploeg van coach Stephan Spruijt speelde met 1-1 gelijk bij HVV. Spruijt en verdediger Bram Prins haalden het einde van de wedstrijd niet en kregen rood voorgeschoteld. ,,Tegen teams als HVV, ESDO en Voorschoten ’97 – ploegen die we onder ons willen houden – mag je in ieder geval niet verliezen”, reageerde Spruijt. ,,Ik kan leven met het gelijkspel, al hadden we hier ook kunnen winnen.”

Het was voor FC Lisse het vijfde punt van de competitie. Eerder werden uit bij DVV Delft (2-2) en GSC/ESDO (1-3) punten gepakt. ,,Vijf uit vijf, met vier uitwedstrijden. Dat is niet onaardig”, stelde Spruijt, die afgelopen zomer neer streek op Ter Specke. Hij is de opvolger van Laurens van der Voort.

De Lissenaren kwamen bij HVV in de eerste helft op voorsprong. ,,Na ongeveer dertig minuten scoorde Jelle Boot de 0-1, na een goede steekpass van Marco Seegers. Met een foute pass leidden we zelf een minuut of vijf voor rust de 1-1 in. Mijn keeper kon nog redden, maar in tweede instantie was het alsnog raak”, analyseerde Spruijt.

In de tweede helft liepen de gemoederen hoog op. Spruijt: ,,Stef van Dijk kreeg een goede kans, we raakten de paal en er werd nog onterecht een goal afgekeurd. Op gegeven moment raakte de scheidsrechter de weg kwijt en begon hij met gele kaarten te strooien, waar hij ze de eerste helft op zak hield.” Bram Prins moest met twee gele kaarten inrukken, en ook Spruijt werd op de bon geslingerd.

Inconsequent
Spruijt: ,,Hij stuurde mij weg, nadat ik tegen hem had gezegd dat-ie inconsequent floot. Hij floot alles in hun voordeel. Ik ben niet blij met de rode kaart van Bram. Dat betekent dat ik weer een verdediger kwijt ben. En ik heb er al niet zoveel.” Het gevolg van het numerieke ondertal was dat Lisse in de slotfase zwaar onder druk kwam te staan. ,,Het werd even penibel, maar we hadden zelf ook nog één of twee counters, die we slecht uitspeelden.”

,,Wij hadden van HVV kunnen winnen, maar andersom zullen zij dat waarschijnlijk ook zeggen”, vertelde Spruijt. ,,Maar ik blijf erbij: als wij op oorlogssterkte waren geweest en de scheidsrechter consequent had gefloten, wij met drie punten naar huis waren gegaan.” Spruijt miste Sam van der Veek en Tom Hoejenbos door vakanties en Tom ten Have en Joost Meiland door blessures.

Lisse krijgt nu met VUC en Voorschoten ’97 twee laagvliegers op rij. Op papier een mogelijkheid om puntentotaal te verruimen. ,,Wat ik eerder al zei: tegen dat soort tegenstanders kunnen en moeten we eigenlijk de punten pakken. HVV schaar ik daar ook onder. Op zich ben ik over onze start niet ontevreden. We hebben nog geen enkele keer met dezelfde basiself kunnen spelen. Daardoor moet ik steeds schuiven. Maar goed: het is niet anders.”