Tot de laatste minuut heeft de zondagtak van FC Lisse meegestreden om de derde periodetitel. Terwijl de scheidsrechter op Ter Specke affloot na een 2-1 overwinning van de gastheren moest de eindstand bij concurent Delft nog worden bepaald. Lisse trok uiteindelijk aan het kortste eind. Delft won thuis met 4-3 van ROAC.

Scheidend coach Laurens van der Voort had zijn verblijf op Ter Specke graag met enkele wedstrijden verlengd zien worden. ,,Ik ben trots op wat de jongens dit seizoen hebben laten zien, maar ik ben teleurgesteld in het mislopen van de derde periode.’’

Hij vond dat Lisse meer recht had op de derde periode dan Delft. ,,In de twee wedstrijden tegen Delft waren wij de betere ploeg en in de laatste periode hebben wij tegen drie teams uit de top vier gespeeld. We hebben een goed seizoen gehad, maar die had ik graag afgesloten met een periodetitel.’’

Keizer

De zondagtak van Lisse won van het gedegradeerde Concordia na een inspiratieloze eerste helft en een degelijke tweede. Voor rust kon alleen Rick van Dijk zich onderscheiden. Hij bewees keer op keer dat hij eigenlijk op een hoger niveau behoort te spelen. De nummer tien zette een aantal medespelers alleen voor Concordia-keeper Laurens Waling, maar die faalden in de afronding.

De mededeling dat Delft achter stond werkte als koren op de molen voor de geelblauwen. Vanaf dat moment begon er voetbal in de ploeg te sluipen. Tien minuten na rust legde Jelco Keizer vanaf rand zestien aan voor de 1-0. Een kwartier later profiteerde Joey van Beelen van een grabbelende keeper en tekende de 2-0 aan. De 2-1 was slecht voor de statistieken. Gevaarlijk werd Concordia de tweede helft, op dat doelpunt na, nooit.

Van der Voort kon ondanks de teleurstelling vanwege het mislopen van de nacompetitie tevreden terugkijken op het seizoen. ,,Het ontlopen van de degradatie was ons doel. We hebben een paar keer in de gevarenzone gebivakkeerd, maar uiteindelijk zijn we goed gaan voetballen en maakten we zelfs kans op nacompetitie voor promotie. Ik laat het hier met een gerust gevoel achter.’’

Lezen en schrijven

Want het was zijn laatste wedstrijd als Lisse-trainer. ,,Ik kan lezen en schrijven met die jongens, maar soms is het goed als er een ander gezicht voor de groep staat. En voor een trainer is het ook fijn om eens ergens anders te kijken. Er zit veel potentie in deze groep. Ze zijn jong en de beste voetbaljaren moeten nog komen.’’

Om vervolgens te eindigen met een kwinkslag  ,,Hopelijk vinden een aantal een vriendin, en gaan ze daardoor minder op stap.’’

Zelf kijkt hij uit naar zijn avontuur bij Voorschoten ’97, de club waar hij volgend jaar trainer is. ,,Voorschoten speelt nacompetitie en ik hoop dat ze promoveren. Dan zit ik volgend seizoen bij Lisse in de competitie.’’ Mocht Voorschoten derdeklasser blijven, dan nog zal Van der Voort zijn team terugzien. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen staat er een oefenwedstrijd gepland.

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto’s: Hubert Habers